Hirdetés
Archivum

Médianapot tartott a Chicago Sky:

:

Hirdetés

A pénteken kezdõdõ WNBA évad elõtt megtartotta 2019-es médianapját a Chicago Sky. Kicsit közelebbrõl is megismerhettük az átalakuló csapat terveit, elképzeléseit az új szezonra.

Fotó: wciu.com

Fotó: wciu.com

A Chicago Sky-nál James Wade személyében új vezetõedzõ állt munkába. A fiatal ambíciózus szakember a Jekatyerinburggal Miguel Mendez segítõjeként már két Euroligát nyert. Nem mellesleg Oroszországban a Sky kezdõ irányítójának, Courtney Vandersloot-nak az edzõje. Már az elsõ napokban arról érkeztek hírek, hogy Wade hatalmas intenzitású edzéseket vezényelt a csapatnak. “A belünket kihajtotta, ahogy azt kell.” – fogalmazott Vanderlsoot, aki elárulta: Wade egy futós, gyors kosárlabdát szeretne meghonosítani a csapatnál.

A játékosok a korábbiakhoz képest stabilabb védekezésre építve szerzett labdák sokaságával és sok mezõnykísérlettel számolnak. Védekezésben nem lesz nehéz elõrébb lépni, hiszen ezen a téren minden statisztikában az egyik leggyengébb volt 2018-ban a Sky. Támadások terén az extra európai szezont futó irányító még azt is elmondta, hogy a szakvezetõ meccsenként 20 sikeres triplát tûzött ki célul. Tavaly is 19.7-es átlaguk volt. Tekintve, hogy a Draftról Katie Lou Samuelson személyében egy kettestõl négyes posztig bevethetõ – távolról is rendkívül stabil – UConn-növendék érkezett, erre lehet is esélyük. Allie Quigley, Vandersloot vagy éppen a tavalyi évben az egyik leghatékonyabb támadójuk Diamond DeShields is kiválóan céloz a hárompontos vonalon túlról.

Vandersloot a sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy mentálisan is sokat kell erõsödniük. Tavaly sokszor szétesett, helyenként bizony lelketlen játékot láttunk a Sky-tól. Beleszaladtak egy hatmeccses, illetve kettõ négymeccses vereség-sorozatba. Ezekkel lényegében le is nullázták a szezonjukat. Többek között a “gyõztes mentalistás hiánya” volt az indok, ami miatt a klubvezetés felállította a helyérõl a teljes szakmai stábot. “Fogunk meccseket veszíteni most is, mert ebben a ligában senki sem lesz veretlen. Azt a hibát azonban nem szabad elkövetni, hogy utána három-négy újabb vereség jöjjön.” – fogalmazott a klasszis irányító.

A Sky-nál az alapcsapat maradt, többször egyértelmûvé tette a klubvezetés, hogy szeretnének egy stabil vázat. Az elmúlt szezonból a hét legtöbb idõt pályát töltõ játékosuk – magyarul az összes kulcsember – hosszabbított. Az új érkezõk közül Katie Lou Samuelson-ról volt már szó. A sokoldalúságú különösen akkor jöhet jól, ha James Wade egy alacsony szerkezetnek szavaz bizalmat. A UConn-ról érkezõ klasszisnak védekezésben kell sokat tanulnia. Geno Auriemma a négyes poszt védésére az egyetemi bajnokságban nem használta, itt mutatkoznak hiányosságai.

A másik új érkezõ Jantel Lavender. A rutinos center megszerzése a hét elején véglegesedett. A Los Angeles Sparks-tól jön és magas posztokon tovább javíthatja a variációs lehetõségeket. Arról nem beszélve, hogy a tapasztalata nagyon sokat dobhat. Wade már érkezése óta hangsúlyozta minden fórumon, hogy neki egy rutinos négyesre vagy ötösre óriási szüksége van. Lavender rendkívül jó kapcsolatot ápol Allie Quigley-vel és Courtney Vanderlsoot-tal. Az esküvõjükön is ott volt decemberben. A 2011-es WNBA Draft-ot megelõzõen Vanderlsoot-tal szobatársak voltak. Quigley-vel pedig éveket játszottak együtt itt Európában. Legutóbb két héttel ezelõtt a Schio-val nyertek olasz bajnoki címet. Zseniális köztük az összhang.

A szezon elején egy nagy hiányzója biztosan lesz a csapatnak. Jamierra Faulkner a tavalyi súlyos térdsérülése után ismét kisebb beavatkozásra szorult. Egy hónapig még biztosan nem játszhat. Ahogy fogalmazott, a játékhoz már megvan a kellõ rugalmassága, de olyan térdeket szeretne, hogy még a gyerekeivel is tudjon kosárlabdázni. Ez teljesen érthetõ hozzáállás, így nem sietteti a visszatérést. Ebben a klub is támogatja.

Képriport a médianapról:

Fotó: wciu.com

Fotó: chicagotribune.com

Fotó: chicagotribune.com

Fotó: chicagotribune.com

Fotó: chicagotribune.com

Fotó: chicagotribune.com

Fotó: chicagotribune.com

Fotó: chicagotribune.com

Fotó: chicagotribune.com

A hivatalos fotók:

Fotó: Chicago Sky

Fotó: Chicago Sky

Fotó: Chicago Sky

Fotó: Chicago Sky

Hangulatvideó:

Hirdetés