Hirdetés
Archivum

Médianapot tartott a Final Four-ra készülõ Yakin Dogu Universitesi:

:

Hirdetés

Hétfõn Isztambulban az Euroliga Final Four-ra készülõ Yakin Dogu Universitesi médianapot tartott. A klubvezetés, a szakmai stáb és a játékosok is az újságírók rendelkezésére álltak. A YDÜ igen tartalmas és színvonalas sajtóanyagából az olvasható ki, hogy óvatos, de bizakodó a hangulat a törököknél.

Fotó: Yakin Dogu Universitesi/neu.edu.tr

Fotó: Yakin Dogu Universitesi/neu.edu.tr

A Yakin Dogu Universitesi példátlan szériában van, hiszen az elmúlt öt versenysorozatot, ahol elindultak, azt megnyerték. Ez azt jelenti, hogy tavaly bajnokok lettek Törökországban, elhódították a Török Kupát és az Európa Kupát. Megnyerték december végén az Elnöki Kupát és idén a Török Kupában megvédték a címüket. Isik Eyigüngör a YDÜ égisze alatt mûködõ sportklub elnöke a bevezetõjében elmondta: az idei évadra nõi kosárlabdában a céljuk az Euroliga Final Four elérése volt és ennek megfelelõen állították össze a keretüket.

„Ahogy a szezon elõtt is mondtam, minõségi játékosaink vannak. Véleményem szerint a három legerõsebb csapat közé tartozunk Európában. Az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk mellett mi is bekerültünk a Final Four-ba, ahol az elõdöntõben a házigazda Sopronnal fogunk mérkõzni. Hiszek a csapatban és abban, hogy elérhetjük a döntõt. Ott pedig már csak 40 percre lennénk a trófeától, még ha nem is mi számítanánk esélyesnek.” – fogalmazott diplomatikusan a YDÜ nõi kosárlabdacsapatának elsõ embere arra a kérdésre válaszolva, hogy elérhetõnek tartja-e sorozatban a hatodik trófeát.

A hétfõi sajtóeseményen a másik nyilatkozó vezetõ Haluk Nayman volt, aki a nõi csapat napi ügyeit viszi az elnökségi tagok közül. Elsõsorban arról beszélt, hogy a klub szempontjából nagyon fontos mérföldkõnek számít a Final Four-ba kerülés. Ezzel ugyanis lényegesen több embert érhetnek el, mint korábban bármilyen más eredményükkel. Természetesen hozzátette, hogy mindent meg fognak tenni a lehetõ legjobb szereplés érdekében.

Fotó: Yakin Dogu Universitesi/neu.edu.tr

Fotó: Yakin Dogu Universitesi/neu.edu.tr

A török csapatot itthonról olyan szemmel nézhetjük, hogy a Sopron majd velük mérkõzik az elõdöntõben. Érdekes figyelni, hogy õk miként közelítik meg ezt a meccset. Zafer Kalaycioglu vezetõedzõ hosszasan méltatta a magyar csapatot.

„A Sopron kiválóan védekezik és tökéletes csapategység jellemzi. A negyeddöntõben a Fenerbahce-t 20 ponttal le tudták gyõzni. Õk 2009 után tértek vissza a Final Four-ba. Nekünk ez az elsõ évünk az Euroligában. Megnyertük a csoportunkat, bejutottunk a Final Four-ba. Ez nagy siker, ami mögött hatalmas csapatmunka van.” – jelentette ki a rutinos szakember, aki azt is elmondta, hogy alaposan kielemezték a Fenerbahce elleni negyeddöntõ párharcot. Megtudhatjuk a sajtóanyagukból, hogy vezényelt olyan edzést a YDÜ stábja, amikor hangszórókból a soproni csarnok atmoszférája szólt. Annak érdekében, hogy a Fener elleni párharcban tapasztalt körülményeket szokják a játékosaik.

Zafer Kalaycioglu arról is beszélt, hogy már eddig nagy sikerek jellemezték az évet. Külön kiemelte, hogy az Euroligában „halálcsoportban” végeztek az élen a Jekatyerinburg és a Fenerbahce elõtt. Megnyerték az alapszakaszt Törökországban. „Ezeket az eredményeket nem szabad lebecsülni.” – mondta a szakember. A jó szereplés hátterét elsõsorban abban látja, hogy bár klubként most jutottak elõször ilyen szintre a nemzetközi porondon, de a játékosaik tapasztaltak. A szakvezetõ ezúttal is a csapategységet említette, miután az egyéni célok háttérbe szorításával csapatként tudnak küzdeni.

Fotó: Yakin Dogu Universitesi/neu.edu.tr

Fotó: Yakin Dogu Universitesi/neu.edu.tr

Videós összefoglaló

Hirdetés