Hirdetés
Archivum

Médianapot tartott a Los Angeles Sparks:

:

Hirdetés

Kedden rendezte 2019-es médianapját a Los Angeles Sparks. A WNBA egyik legnagyobb figyelmet élvezõ klubjánál finoman szólva is sok a kérdõjel, de kifelé igyekeztek egységet mutatni.

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks/

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks/

A Los Angeles Sparks-nál az egyik legnagyobb sztár Candace Parker nem volt ott a médianapon a Southwest College rendezvénycsarnokában, ami igen ritka a WNBA csapatoknál. Még sérülés vagy betegség esetén is – ha legalább rövid idõre -, de egy ilyen kaliberû klasszis tiszteletét teszi. Parker a klub kommunikációja szerint megbetegedett, de nem hivatalosan állítólag finoman szólva sincs kibékülve az Ogwumike-testvérekkel és ez konfliktusokat szül a klubbon belül.

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks/

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks/

Óriási felhajtás övezi a csapatot, hiszen az Ogwumike-testvérek a pályán kívül is rendkívül népszerûek az Egyesült Államokban és a stanford-i idõk után fognak ismét egy csapatot erõsíteni. Nneka Ogwumike megerõsítette, hogy ezt a felfokozott várakozást a saját bõrükön is érzik.

“Van egyfajta nyüzsgés a csapat körül, amit régóta, legalább 2016 óta nem éreztem. Van valami ebben a csapatban, izgalmas évünk lesz.” – mondta Nneka Ogwumike, aki az új szakvezetõrõl Derek Fisherrõl is beszélt. Az egykori LA Lakers sztárból lett szakember kinevezése megosztotta a szakmát. Ogwumike dicsérte új edzõjét:

“Egy személyes történettel kezdte az elsõ napot, ami szerintem jól meghatározza õt edzõként. Sok mindent át kell programozni magunkban. Õ inkább játékos-párti és ilyet még nem tapasztaltam a pályafutásom során. Amit igyekszünk elsajátítani az edzéseken, azt sokkal inkább emberi oldalról közelíti meg, mint szakmai. Szerintem ez nagy különbség, nem csak a mezõny többi tagjához képest, de a Sparks korábbi éveihez képest is.”

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks/

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks/

Európai szemmel természetesen az orosz tehetség Maria Vadeeva szereplése az érdekes kérdés. A nagy reménységû center egy stabil alapokkal rendelkezõ keretben mutathatja meg magát ismét a tavalyi – összességében jól sikerült – bemutatkozása után. Nem szabad elfelejteni, hogy új igazolások, esetleges konfliktusokról szóló hírek ide vagy oda, az Alena Beard, Candace Parker, Nneka Ogwumike, Chelsea Gray, Jantel Lavender – féle alapcsapat az egyik legerõsebb nõi kosárlabdában, amit össze lehet rakni.

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks/

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks/

“Mozgalmas holtszezon áll mögöttünk. Új edzõvel és sok új játékossal vágunk neki az évnek. Jó ezt látni. Minden csapatnak szüksége van új impulzusokra, idõnként vérfrissítésekre. Olyanok vagyunk, mint egy jó ház. Megvannak az alapok, olyan játékosok, akik már elértek valamit, letették a névjegyüket és már bajnoki gyûrûjük is van. Nem találni jobb vezéreket, mint Alana, Candace vagy éppen Nneka, akik segíthetik a fiatalokkal megértetni: mit jelent a Los Angeles Sparks mezében szerepelni. Nem szabad félni a nyomástól. Bajnokok akarunk lenni, ezt meg kell tanulni kezelni.” – mondta Penny Toler, klubigazgató.

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks/

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks/

Az új érkezõk közül a Draft-ról elhozott friss egyetemi bajnok klasszis center Kalani Brown és a Washington Mystics-tõl szerzõdtetett kiváló védõ Tierra Ruffin-Pratt kaphat több lehetõséget. Brown és az elõbbiekben kiemelt Vadeeva már egyértelmûen a jövõ a klubnál a festékben. Ennek szellemében szeretnék õket felépíteni. Az immár 37. életévében járó Alana Beard tehermentesítésében pedig óriási szerepe lehet Tierra Ruffin-Prattnek.
 

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks/

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks/

Hirdetés