Hirdetés
Archivum

Médianapot tartott a Minnesota Lynx:

:

Hirdetés

Megtartotta 2019-es médianapját a Minnesota Lynx. A megmaradó rutinos magnak új impulzusokat adtak a fiatalok.

Fotó: Minnesota Lynx

Fotó: Minnesota Lynx

A Minnesota Lynx együttesét az elmúlt egy évtizedben nem csak az Egyesült Államokban, de itthon is sokan megkedvelték. A klub éveken át uralta a WNBA mezõnyét, négy bajnoki címet szereztek és lenyûgözõ kosárlabdát játszottak. Ahogy azonban minden domináns idõszak a profi sportban, a Lynx egyeduralma is elmúlt. A klubnál nagy változások kezdõdtek. Lindsay Whalen visszavonult, Maya Moore a 2019-es szezont kihagyja, míg Rebekkah Brunson sorsa sérülés miatt bizonytalan.

Fotó: Minnesota Lynx

Fotó: Minnesota Lynx

Természetesen vannak új érkezõk, köztük a legnagyobb név Odyssey Sims, akit Los Angelesbõl hoztak el. A brazilok egykori nagy reményû centere Damiris Dantas ismét nekifut felépíteni WNBA karrierjét. A Draft-ról pedig Naphessa Collier, Jessica Shepard és Kenisha Bell jött. Sokat várnak a klubnál a sérülésbõl visszatérõ Danielle Robinson-tól, aki a legutóbbi évadot szinte teljesen kihagyta. Idén viszont kezdõ irányító lehet. Seimone Augustus és Slyvia Fowles a korábbi évek ikonjai közül meccsnyerõ emberként segítheti a csapatot.

Fotó: Minnesota Lynx

Cheryl Reeve edzõnõ hangsúlyozta, hogy nem szabad elõre leírni az esélyeket. Az a kultúra, a szisztéma és egyáltalán játékrendszer, amit egy évtizeden át kitartóan építettek, továbbra is adott. “Fiatal játékosaink vannak, akiknek sokat kell tanulniuk. Ez azt jelenti, hogy a fejlõdési potenciál óriási a csapatunkban. Mindig azt mondom a játékosaimnak, hogy ha védekeztek, ha vannak lepattanóink, minden meccsen lesz esélyünk.” – összegezte találóan a helyzetet az ismert edzõnõ.

Fotó: Minnesota Lynx

Seimone Augustus pedig azt hangsúlyozta, hogy a fiatalok teljesen új impulzusokat adtak nekik és ebbõl még jól is kijöhetnek. “A fiatalok energiája segített összeszedni magam. Úgy éreztem, hogy kezdek öregedni. Tavaly egész évben mindenki ezt mondta: öregszetek, öregszik a csapat és ha ezt sokat hallja az ember, hajlamos el is hinni magáról. Most az új játékosainkkal a fedélzeten sokkal jobban érzem magam. Izgatott vagyok, mindent ki fogok adni magamból és remélem, hogy az elég lesz a csapatnak a sikerekhez.” – mondta a Lynx sztárja.

Fotó: Minnesota Lynx

Fotó: Minnesota Lynx

A Minnesota Lynx vasárnap a Las Vegas Aces ellen lép pályára az elõszezonban. Hazai pályán pedig május 25-én debütálnak a Chicago Sky ellen, immár tétmeccsen. A csapat keretében találunk olyan játékost, aki az elmúlt évadban hazánkban játszott. Lexie Brown márciusig a CMB Cargo UNI Gyõrt erõsítette. Remek esélyei vannak arra, hogy a keretszûkítés után tétmeccsen is a csapat tagja legyen.

Fotó: Minnesota Lynx

Fotó: Minnesota Lynx

Hirdetés