Hirdetés
Archivum

Médianapot tartott a Phoenix Mercury:

:

Hirdetés

Hétfõn megtartotta a médianapját a Phoenix Mercury együttese. Yvonne Turner-t is soraiban tudó csapatnál nagy célokat fogalmaztak meg, szeretnének versenyben lenni a bajnoki címért.

A Phoenix Mercury csapatnál nem volt nagy változás a holtszezonban. Yvonne Turner egy bombaerõs csapatba kerül. A keretük továbbra is Diana Taurasi és Brittney Griner köré épül. Danielle Robinson, Kelsey Bone és Cayla George távozott, érkezett viszont Briann January és Sancho Lyttle. A legnagyobb erõsítés pedig az lehet, hogy immár édesanyaként visszatért DeWanna Bonner. A Draft-ról Marie Gülich, Raisa Musina és Imani Wright játékjogát szerezték meg. Emellett pedig már megvolt az elsõ keretszûkítésük is, mely során Emma Cannon és Alexis Prince munkáját köszönték meg.

Mozgalmas napokon vannak túl a Phoenix Mercury-nál. Szombaton az elõszezonban felkészülési meccset vívtak, amikor a Seattle Storm együttesét fogadták és maradtak alul 84-61-re. Az Egyesült Államokban vasárnap ünnepelték Anyák Napját, ebbõl az alkalomból egy családi reggelire invitálta a szurkolókat a klub. Itt kötetlenül lehetett beszélgetni a játékosokkal. Hétfõn pedig jött a médianap, amikor elkészültek a hivatalos fotók, interjúk. Emellett pedig Sandy Brondello vezetõedzõ, illetve Diana Taurasi és Brittney Griner egy hosszabb sajtótájékoztatón válaszolt a kérdésekre.

Ezen a beszélgetésen Sandy Brondello egyértelmûvé tette, hogy szeretnének versenyben lenni a bajnoki címért. Ehhez az edzõnõ nyilatkozata szerint két területen kell fejlõdniük. Az egyik a védekezés, mellyel tavaly nagyon sok gondjuk akadt, a másik pedig, hogy mélyíteni szeretnének a rotáción. A szeptemberi Világbajnokság miatt hamarabb be kell fejezni a szezont, sûrûbb lesz a menetrend, ami mindenképpen az erõforrások jobb beosztására ösztönzi a szakmai stábot.

Diana Taurasi úgy érkezik ehhez a szezonhoz, hogy decemberben távozott Jekatyerinburgból és megszületett közös gyermekük Penny Taylor-ral. A beszámolók kivétel nélkül kiemelik, hogy egy kisimult, felszabadult Taurasit látni. Ha ez a teljesítményében is megmutatkozik, akkor abból sokat profitálhat a Mercury. A sajtótájékoztatón Taurasit kérdezték a visszavonulásáról, de elmondta, hogy élvezi a munkát, az élete a kosárlabda és mindent megtesz annak érdekében, hogy kiváló fizikális állapotban maradjon. Jelen pillanatban nem foglalkozik a visszavonulás gondolatával.

A Phoenix Mercury vívja a szezon nyitómeccsét, amikor péntekrõl szombatra virradóra a Dallas Wings csapatát fogadják.

Galéria a médianapról

Phoenix Mercury 2018 season

Brittney Griner answers questions, May 14, 2018, during Phoenix Mercury media day at Talking Stick Resort Arena, 201 E Jefferson St., Phoenix.

Hirdetés
Hirdetés