Hirdetés
Magyarország

Médianapot tartott a Sopron Basket: Fegyverneky Zsófia várakozásai:

:

Hirdetés

Hétfőn tartotta a 2019/2020-as évad kezdete előtt a Média Délutánját a Sopron Basket. Az eseményen az M4 Sport kamerái előtt Fegyverneky Zsófia csapatkapitány is elmondta várakozásait az új évaddal kapcsolatban.

Fotó: M4 Sport

A korábbiakhoz képest fiatalabb kerettel és új szakmai stábbal vág neki az előttünk álló évadnak a Sopron Basket.

„Én ez alatt a hat hét alatt azt éreztem, hogy egy nagyon jó egyveleget fogunk alkotni. Még várunk egy játékost, aki a napokban fog megérkezni. Nagy előnyünk lehet, hogy rengeteg játékos van, aki ismeri egymást. Együtt játszott már sok éven keresztül.” – fogalmazta meg első benyomásait Fegyverneky Zsófia az M4 Sport összeállításában.

„Ez összeszokottság sokat jelenthet itt a szezon elején. Ezen kívül az lesz a fontos, hogy ebben a szezonban megértjük-e azt és itt kiemelten gondolok a fiatalabb játékosokra, hogy saját magunkat kell legyőzni. Mindennap próbáljunk meg jobbak lenni és ha ez így lesz, akkor a végére megint egy jó szezont tudunk futni. Mindenkinek el kell hinni, hogy jobb tud lenni, mint most és ki kell hoznia magából a maximumot. Ez lehet idén a kulcs, mert rengeteg olyan emberünk van, akiben megvan a potenciál, de ezt ki kell hoznia mindenkinek magából és csapatszinten is ki kell hozni magunkból.” – összegzett a soproni csapatkapitány, akitől azt is kérdezték, hogy a rutinos klasszisok miben tudják segíteni a fiatalokat.

„A példamutatással tudjuk ezt megtenni. Én próbálom mindenkiben azt sulykolni, ahogyan edzünk a mindennapokban, ahogy dolgozunk, amikor reggel 9-kor idejövünk edzésre, az adja meg azt, hogy miként tudunk a mérkőzésen játszani és mit tudunk kihozni magunkból. A napi befektetett munka mutatkozik meg később. Igyekszünk minél többet edzeni és több olyan dolgot begyakorolni, ami estleg hiányosság. Ezek a kulcs dolgok.” – jelentette ki Fegyverneky Zsófia, aki az alábbi gondolatokkal zárta a televíziós interjút.

„Én nagyon élveztem ezt a felkészülést. Bármilyen hihetetlen, 34 évesen is vannak új dolgok, amiket tud az ember tanulni. Jó úton haladunk. A Sopronnak azokat az erényeit, amik az elmúlt években kialakultak, maximálisan megpróbáljuk tartani és ehhez hozzátenni, hogy a fiatalokra, a magyarokra nagyobb szerep fog hárulni, mint eddig. Úgy látom, hogy ez egy szerethető Sopron lesz és bízom benne, hogy a végén pedig eredményes is.”

Hirdetés