Hirdetés
Archivum

Médianapot tartott az Euroliga Final Four-ra készülõ Fenerbahce:

:

Hirdetés

Az április 15. és 17. között Isztambulban megrendezésre kerülõ nõi kosárlabda Euroliga Final Four felvezetéseként csütörtökön az Ülker Arénában médianapot tartott a Fenerbahce. A klub sajtótájékoztatóján George Dikeoulakos vezetõedzõ, illetve Birsel Vardarlı és Tuğçe Canitez nyilatkoztak.

Fotó: Fenerbahce.org

Fotó: Fenerbahce.org

A Fenerbahce gárdájával szemben óriási elvárásokat támasztanak Törökországban. A felfokozott várakozás természetesen érthetõ, hiszen remek csapat állt össze és kiváló szezont futnak. Amikor az esélyekrõl kérdezték, a Fener vezetõedzõje George Dikeoulakos igyekezett diplomatikusan válaszolni. Elmondta, hogy messze nem az övék a legnagyobb költségvetéssel dolgozó csapat a Final Four mezõnyében, de jelen pillanatban mind a négy résztvevõ gárdának ugyanakkora az esélye a végsõ gyõzelemre. A kiváló szakember ugyanakkor azt elismerte, hogy a Fenerbahce ötödször szerepel Európa négy legjobb csapata között és ebbõl most mutatkozik a legnagyobb lehetõség a gyõzelemre.

Fotó: Fenerbahce.org

Fotó: Fenerbahce.org

Az elõdöntõ abból a szempontból is pikánsnak ígérkezik, hogy George Dikeoulakos éppen az Orenburgtól tért vissza a Fener-hez. Ráadásul az orosz csapat kispadján Roberto Iniguez ül, aki korábban két évig irányította a török sztárcsapatot. Dikeoulakos hosszasan méltatta korábbi klubját, ahol „komoly munkát végeznek azért, hogy évrõl évre ütõképes keretet állítsanak össze.” A szakvezetõ szerint elsõsorban abban kell keresni az oroszok erejét, hogy több szezon óta együtt játszik a 6-7 meghatározó játékosuk. Dikeoulakos hozzátette, hogy a két vezetõedzõ valóban jól ismeri a másik csapatát, de ezen a szinten ez „sem elõnyt, sem hátrányt” nem jelent.

A játékosok közül a török válogatott irányítója Birsel Vardarli elsõsorban a hazai pálya elõnyét emelte ki. „Kétszer játszottunk elõdöntõt, kétszer döntõt, remélem ezúttal magasba emelhetjük a trófeát.” – tette hozzá az irányító. Canitez is csatlakozott társához és elmondta, hogy élni kell a hazai környezet adta esélyekkel.


A Final Four hivatalos programja (magyar idõ szerint):

Április 15., péntek:
16:00 USK ZVZ Praha – UMMC Jekatyerinburg
19:00 Fenerbahçe SK – Nagyezsda Orenburg


Április 17., vasárnap:

13:00 Bronzmérkõzés
16:00 Döntõ

Forrás: Fenerbahce.org

Hirdetés