Hirdetés
Magyarország

“Meg akartam mutatni, hogy mire vagyok képes”:

:

Fotó: kscszekszard.hu

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd tíz nap kényszerszünet után, Nikolina Milics, Dana Evans és Gereben Lívia nélkül lépett pályára a Perfumerias Avenida ellen az Euroliga csoportkörében. Bár Zseljko Djokics tanítványai ezúttal is hatalmasat harcoltak, a bővebb kerettel játszó spanyol sztárcsapat jobban bírta a végjátékot, és a ráadásban végül négy ponttal győzedelmeskedett.

Miklós Melinda fiatal kora ellenére oszlopos tagja a szekszárdi gárdának, a jelenlegi helyzetnek köszönhetően pedig már nemzetközi szinten is megmutathatta tudását. A Salamanca elleni mérkőzés során is hatalmas feladatot szabott rá ki vezetőedzője, a tavalyi WNBA döntő MVP-jét, Kahleah Coppert kellett semlegesítenie a pályán.

“Nagyon jól éreztem magam a pályán, nem csak támadásban, hanem védekezésben is. A fő feladatom az volt a találkozó során, hogy Kahleah Copperre koncentráljak, minél inkább vegyem ki a játékból. Ez nagy felelősség, de nem izgultam, inkább izgatottan vártam, hogy egy ilyen sztár ellen bizonyíthassak. Meg akartam mutatni, hogy mire is vagyok képes – kihívás volt ez a számomra, aminek minden percét élveztem.

Azt gondolom, hogy voltak jó pillanataim, de még közel sem volt száz százalékos a teljesítményem. Továbbra is voltak hibáim, amiket a jövőben mindenképpen ki szeretnék majd javítani.” – mesélt személyes tapasztalatairól Miklós Melinda, majd gondolatmenetét csapata rövid értékelésével folytatta.

Fotó: kscszekszard.hu

“Egy nehéz időszakon vagyunk túl – a Covid is elkapott minket – és csak nagyon kevesen tudtunk pályára lépni. Ennek ellenére azt gondolom, hogy jól teljesített a csapat. Természetesen fáj a szívünk, hogy nem sikerült nyernünk, de az, hogy a Salamanca ellen egy ilyen színvonalú mérkőzést tudtunk játszani, illetve hosszabbításba tudtuk őket kényszeríteni, ez is csak azt mutatja, hogy kevesen is csapatként tudunk funkcionálni.

Ez egy igazi csapatjáték volt, és bár nem lett meg az első Euroliga győzelmünk, azt gondolom büszkék lehetünk. Mindent pontosan végrehajtottunk, ami meg volt beszélve a felkészülés során, emellett pedig – és számomra ez az egyik legfontosabb – élveztük a játékot. Természetesen voltak hibáink, de úgy gondolom nincs miért szégyenkeznünk.”

Az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese péntek hajnalban indult útnak következő a Euroliga mérkőzésük helyszínére – Oroszországba – ahol ismételten egy tavalyi EL döntőssel, a Jekatyerinburg csapatával mérkőznek majd meg. Miklós Melinda várakozásairól is említést tett.

“Elsősorban nem is a meccsel kapcsolatosan vannak elvárásaim, hanem inkább a csapattal szemben. Szeretném, ha ugyanazt az arcunkat és karakterünket mutatnánk, amit a Salamanca ellen egyszer már sikerült. Miszerint nálunk sosincs vége a mérkőzésnek – mindenki a végsőkig fog küzdeni. Emellett pedig azt szeretném, ha mindenki élvezné a játékot, semmiféleképpen se úgy jöjjünk le a pályáról, hogy nem adtuk ki magunkból a maximumot.”

Fotó: kscszekszard.hu

Hirdetés