Hirdetés
Archivum

Még egy évig biztosan lesz csapat Kassán:

:

Hirdetés

Bár minden évben a megszûnés veszélye fenyegeti a kassai csapatot, de még egy évet biztosan bevállalnak – ezt Daniel Jendrichovský a Good Angels Kosice klubigazgatója jelentette be sajtótájékoztatón.

Kassán hasonló szezonnal számolnak, mint amilyen a legutóbbi volt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Európa Kupában, a török együttesekkel 16 csapatosra bõvülõ EEWBL sorozatban és természetesen a hazai versengésben vesznek majd részt. Az eredményeket is szeretnék megismételni, ami nem lesz egyszerû. Az Európa Kupában a negyeddöntõig jutottak, az EEWBL-t megnyerték, míg otthon bajnokok lettek.

Jendrichovský a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jövõ évi csapat elõkészítése még nagyon az út elején jár. A nemzetközi nevezések leadása történt meg mindössze, de sem játékosokkal, sem támogatókkal nincs aláírt szerzõdés. A keretrõl azt lehet tudni, hogy Zuzana Zirkova egy újabb szezont bevállalt. Lényegében ezzel dõlt el, hogy lesz folytatás Kassán. Mellette Anna Jurcenkova és Barbara Balintova is elkötelezte magát a közös munka folytatása mellett.

Kassán a bizonytalanságot részben a helyi Önkormányzattal való igencsak felemás viszony adja. Itt több vitatott kérdés árnyékolja be az együttmûködést a klub és város vezetése között. Jendrichovský eredményként számolt be arról, hogy a város vállalta az utánpótlás támogatását. Ugyanakkor azt is hozzátette a klubvezetõ: szembesítették azzal a tárgyalásokon, hogy a profi csapatot továbbra sem kívánják segíteni. Az utánpótlás terén viszont nem csak közvetlen anyagi támogatást kapnak, de az infrastruktúra fejlesztésérõl és egy akadémiai rendszer alapjainak a lerakásáról is megállapodtak.

A másik terület az a csarnokhasználat kérdése. A csapat által használt és itthon is mindenki által jól ismert kis csarnok önkormányzati tulajdonban van és a hasznosítására több terv is létezik. Egy biztos, a következõ szezonra megállapodtak a felek, így az továbbra is a nõi kosárlabda csapat fõhadiszállása lesz. Jendrichovský azt mondta, hogy a helyzet messze nem ideális, de még egy szezonra biztosan van otthonuk.

Hirdetés