Hirdetés
Archivum

Még három mérkõzés vasárnap a bajnokságban:

:

Hirdetés

Vasárnap az Aluinvent DVTK – Sopron Basket párharc mellett, melyet korábban már részletesen felvezettünk, még három találkozót rendeznek a hazai élvonal 13. fordulójában. Rövid beharangozó.

Az Atomerõmû KSC Szekszárd az NKE-Csatát fogadja. A két gárda mérkõzéseit szoros küzdelem, parázs összecsapások jellemezték az évad elején. Ezúttal is erre készülhetünk, hiszen karakteres védekezésre építve sok tekintetben hasonló felfogásban játszanak a felek. A rutin és a keret szerkezete – elsõsorban a magas posztokon látható fölény – a szekszárdiak mellett szól. A két új igazolásával azonban a Csata még versenyképesebb lehet a folytatásban. Az elsõ 2019-es mérkõzéseket nézve a Szekszárd a PEAC-ot, míg a Csata az MTK-t gyõzte le. Ahhoz, hogy közvetlen riválisaival tudja tartani a lépést, mindkét félnék szüksége lenne a gyõzelemre, ami további tétet kölcsönöz a vasárnapi találkozónak.

Az Aluinvent DVTK ellen fontos sikert jegyzõ ZTE NKK esélyesként lép pályára a VBW CEKK Cegléd otthonában. A zalaegerszegiek játéka egyre jobban összeáll. Az eddig is szervezetten mûködõ védekezésen túl támadásban is egyre komolyabb erõt képvisel a csapat. Külön örömteli lehet Gáspár Dávidnak, hogy egyre többen veszik ki a részüket a sikerekbõl. Legutóbb például a DVTK ellen a rutinos játékosokat megelõzve Pusztai Petra volt a legeredményesebb. A ZTE jól beosztva az erõforrásait, a rangadókon megfelelõ formaidõzítéssel a tavasszal is szép sikereket érhet el. A Cegléd a héten két erõsítést jelentett be. Licskai Zsófia és Vicki Baugh érkezése azt jelenti, hogy mindkét távozót sikerült pótolni. Magas posztokon így javulhat a csapat versenyképessége és természetesen a rotációs lehetõségek is. Joggal bíznak Cegléden eredményesebb szereplésben, mint õsszel.

A CMB Cargo UNI Gyõr az ELTE-BEAC Újbudát látja vendégül. A gyõriek is jelentettek be új igazolást, Sanja Mandic megszerzésével erõsítettek. Egyértelmûen favoritként lépnek pályára, sorozatban hatodik gyõzelmüket szerezve zárkózhatnak tovább az élbolyhoz. A BEAC kedden fontos rangadót veszített, így lépéshátrányba került a 8. helyért zajló versenyfutásban. Balogh Judit együttese a következõ egy hónapban két közvetlen riválisával, az MTK-val és a Cegléddel megmérkõzik. Az ezekre való felkészülés szempontjából pedig minden alkalmat ki kell használnia. Ez lehet a célja Gyõrben is.

Hirdetés