Hirdetés
Archivum

Még nincs döntés a 2025-ös Universiade pályázatról:

:

Hirdetés

A Magyar Egyetemi-Fõiskolai Sportszövetség (MEFS) még nem döntötte el, hogy megpályázza-e a felsõoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott Universiade 2025-ös megrendezését.

Fotó: MEFS

Fotó: MEFS

A MEFS csütörtöki sajtóközleménye kiemeli, hogy saját döntése, valamint a Magyar Rektori Konferencia, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Testnevelési Egyetem és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája támogatása alapján megvásárolta a 2025-ös világesemény megrendezésére vonatkozó pályázati csomagot a Nemzetközi Egyetemi-Fõiskolai Sportszövetségtõl (FISU), de a pályázat benyújtásáról döntés még nem született.

A következõ idõszakban számos egyeztetésre, megvalósíthatósági elemzésre és a feltételek értékelésére lesz szükség – szögezi le a rövid közlemény, amely emlékeztet, hogy a nemzetközi egyetemi-fõiskolai sportversenyek rendezésére magyar részrõl kizárólag a MEFS jogosult jelentkezni.

Az Universiadék 1959 óta íródó történetében a magyar sportolók 120 arany-, 95 ezüst- és 113 bronzérmet nyertek. A Nápolyban zajló, vasárnapi tartó 30. nyári Universiadéra 160 fõs magyar küldöttség utazott, amelynek tagjai 12 sportágban – atlétika, íjászat, cselgáncs, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, tekvondó, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda – versenyeznek.
 

Hirdetés