Hirdetés
Nagyvilág

Még nincs olimpiai kvótája Spanyolországnak:

:

Hirdetés

Megkezdődtek a szombati játéknap küzdelmei az olimpiai selejtezők alkalmával. Spanyolország 64-62-es vereséget szenvedett Kínától, így az Európa-bajnoknak még nincsen olimpiai kvótája.

Fordulatos meccset vívott a két csapat. Az első negyed végén 15-12-re mentek a spanyolok, de a második etapban 17-17 után a félidőig 17-4-es futást mutatott be az ázsiai gárda. A 34-21-es nagyszünet után 15 pontnál tetőzött a differencia a felek között. Az utolsó 10 percnek 52-38-ról vágtak neki a csapatok. Itt nagy hajrába kezdtek a spanyolok és az utolsó perchez érkezve a vezetést is átvették 62-61-nél. Az utolsó percben azonban Kína ismét magához ragadta kezdeményezést és megszerezték a győzelmet.

A spanyol csapatban Alba Torrens 17, Laura Nicholls 12 egységig jutott. A kínaiak a 64-62-es sikerükkel olimpiai kvótát szereztek. Spanyolországnak matematikailag erre még várni kell. Nagy-Britannia is kivívhatta volna a spanyoloknak már ezen a játéknapon az olimpiai szereplést. Dél-Korea azonban drámai meccsen 82-79-re legyőzte a briteket. Az első negyed közepétől végig vezettek az összecsapáson. A legnagyobb előnyük 17 pont volt, de innen az utolsó percben a 28 pontos Fagbenle és 21 egységig jutó Leedham vezetésével 80-79-re visszajöttek a britek. Fordítani viszont már nem tudtak.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés