Hirdetés
Archivum

Meg tudja-e ragadni a pillanatot a New York Liberty?:

:

Hirdetés

Szerdáról csütörtökre virradóra hajnali egy órától egy mérkõzésre kerül sor a WNBA-ben. Ezen a New York Liberty fogadja Westchesterben a Minnesota Lynx. Rövid beharangozó.

A New York Liberty a hétvégén egy fontos lépést tett, hogy kimásszon a klubtörténi gödörbõl. A 17-meccses nyeretlenségi sorozatukat megtörve múlták felül 88-78-ra a Las Vegas Aces-t. Ráadásul a csapat hívei végre motivált játékot, némi szervezettséget láthattak a kedvenceiktõl. Tina Charles 21 pontot szerzett, míg a francia válogatotthoz érkezõ Bria Hartley 17-et. “Minden összeállt.” – kommentálta röviden a sikert Charles és ezzel nehéz vitatkozni. Nagy kérdés, hogy a Liberty innen merre indul el. Képesek lehetnek-e arra, hogy egy gyõzelmi szériát nyissanak, elkezdjenek önbizalmat építeni. Esetleg visszaesnek arra a szintre, ahol a vasárnapi siker elõtt voltak. Mindenesetre ez egy nagy lehetõség számukra.

A Minnesota Lynx szombaton este csúcsrangadót veszített hazai pályán a Los Angeles Sparks alakulatával szemben. Ráadásul nem csak a rangadót veszítették el, hanem Jessica Shepard-öt is. A szezont remekül kezdõ újoncuk kereszt-szalag szakadást szenvedett és idén már nem léphet pályára. A Liberty-nél Lexie Brown nagy estéje volt a szombati a 21 pontjával, de Sylvia Fowles 20 pont, 13 lepattanója is történelminek bizonyult. Ezzel ugyanis átlépte az 5000 szerzett pontos álomhatárt WNBA-s karrierje során. Védekezésben lazult fel szombaton a Lynx és a 20 eladott labdájuk miatt sem lehetett elégedett Cheryl Reeve. Ugyanakkor továbbra is igaz, hogy kiválóan megoszlanak a terhek a keretükben. Elég Napheesa Collier szombati 18 pontjára gondolni. Westchesterben kevesebb eladott labdával és a korábbi kemény védõmunkájukkal még így is favoritok.

Statisztika

Minnesota Lynx

New York Liberty

Hirdetés