Hirdetés
Európa

Megtartották az esélyt a folytatásra Franciaországban:

:

Hirdetés

A Francia Kosárlabda Szövetség (FFBB) példamutató profizmussal ismertette 15 pontba szedett intézkedéscsomagját az általa felügyelt versenyrendszerekkel kapcsolatban. A női élvonalat tekintve a végső döntést április 10-re halasztották.

A francia szövetség vezetői szombaton a különböző osztályokat figyelembe véve 52 klubvezetővel folytattak megbeszéléseket. Ezt megelőzően pedig a nemzetközi szövetségtől és a különböző állami hatóságoktól kértek állásfoglalásokat. Franciaországban a férfi profi liga külön szervezet, azt ottani küzdelmek nem a szövetség égisze alatt zajlanak. Ellenben a női profi liga igen, mely az FFBB egyik “zászlóshajója”.

Az LFB a legmagasabb szintű verseny a női kosárlabda területén. A szakmai- és gazdasági szempontokat figyelembe véve a szövetség szükségesnek tart mindent megtenni a bajnokság befejezéséhez; az összes lehetséges megoldást keressük az egészségügyi válsággal összhangban lévő kormányzati intézkedéseket követve.

– fogalmaz a közlemény, mely április 10-et jelölte meg végső időpontnak a döntéshez.

Amennyiben nem folytatódhat a bajnokság, úgy Franciaországban nem lesz bajnok, nem lesz kieső, míg a feljutást tekintve úgy fogalmaznak, hogy annyi csapatnak biztosítanak versenyzési lehetőséget a legmagasabb osztályban az LF2-ből, amennyit a versenykiírás előír.

Meghatározták a nemzetközi kupaindulókat. Az Euroligában a Lyon-ASVEL Féminin, a Bourges és a harmadik nemzeti helyet betöltve a Lattes-Montpellier. Az Európa Kupában a Basket Landes, a Landerneau, a Flammes Carolo Basket, ha áll rendelkezésre több hely, akkor a Roche Vendée, illetve a Villeneuve d’Ascq vehet részt Franciaországból.

Fotó: LDÉC Asvel Feminin

Hirdetés