Hirdetés
Magyarország

Megan Gustafson portré egy tengerentúli lapban:

:

Hirdetés

Iowából egy helyi újság, a Gazetta közölt a hétvégén egy hosszú beszélgetést Megan Gustafsonnal, az NKE-FCSM Csata légiósával. A lap Pozsonyban dolgozó korábbi újságírója még Budapesten beszélgetett a WNBA-ben a Dallas Wings-nél számításba vett feltörekvő játékossal, de már a magyar bajnokság zárása is szerepel az összeállításban.

Megan Gustafson a 164 fő lakosú Port Wingben nőtt fel a családja farmján, ahol lovakat tenyésztettek. Budapest azonban nem csak ehhez, de még az alig 77 ezres Iowa City-hez képest is, ahol egyetemre járt, nagyon más arányokkal rendelkezett.

Elég nagy váltás volt. Nagyon más Iowa City és Budapest, de szeretem. Már városi lány vagyok. A csapat is nagyon kedvesen fogadott, így a beilleszkedéssel nem volt probléma.

– mondta a lapnak Gustafson, akinek remek statisztikái voltak hazánkban: 21 bajnoki mérkőzésen 30.7 perc alatt 15.5 pontot és 8.1 lepattanót átlagolt. Honfitársa Emma Cannon eközben 15.9 pontot, 9.1 lepattanót és 2 gólpasszt. Rá Gustfason igazi támaszként tekintett.

Mindenhol játszott szinte. Ausztrália, Oroszország, Lengyelország. Amolyan anyafigura. A feleségével együtt segítőkészek voltak, de az egész csapat nagyszerűnek bizonyult.

– jelentette ki, majd így folytatta a Csata bemutatását a tengerentúli közönségnek: “Fiatal a csapat, még pár 15-16 éves játékossal. Néhány fiatal beöltözik a meccsekre is, de ők általában nem játszanak.”

A cikkből kiderült, hogy a magyar nyelvvel nehezen barátkozott meg.

Nagyon más. Sok minden nem fordítható le. Néhány szót tudok, de ennyi. Néha belefájdul a fejem, amikor boltban vagyok.

– tette hozzá Gustafson, aki a magyar konyhát jónak, megfelelőnek nevezte. Felidézte azonban, hogy apróbb keveredések voltak, például a joghurt és a tejföl között. Ettől függetlenül az étkezésére végig odafigyelt.

Próbálom karban tartani magam. Sok csirkét és zöldséget eszek, a szénhidrátot igyekszem kerülni.

– mondta a lap újságírójának még Budapesten.

A klubtól kapott autót, amit édesapja decemberi látogatása alatt tanult meg vezetni, miután a sebességváltóval természetesen ismerkednie kellett. Mesélt arról is, hogy lett egy corgija. A kutyust láthattuk már az otthonában készült bejelentkezése alkalmával.

Beszélt arról is, hogy Magyarországon döntően a csapatra korlátozódott a közösségi élete. “Nehéz, ha nem beszélsz magyarul.” – fogalmazott, mielőtt a WNBA-re terelődött volna a szó.

A WNBA-ben Gustfson a Dallas Wings gárdájában kezdte profi karriejét. Érdekes utat tett meg, hiszen a Draft második körében megszerezte játékjogát a Dallas. A szakírók azzal számoltak, hogy a Wings stábja hosszú távon szeretné beépíteni. Ezek után meglepetés volt, hogy május 22-én az utolsó keretszűkítések egyikénél kikerült a csapatból. Végül azonban a klubot elért sérüléshullám miatt június 20-án újra-szerződtették és ekkor volt alkalma bizonyítani. Összesen 25 tétmeccsen kapott lehetőséget, 9.5 perc alatt 2.9 pontos átlagot jegyzett.

Nagyon örülök, hogy a Dallas visszahívott. Úgy éreztem, hogy oda tartozom a ligában.

– mondta erről az időszakról.

Fotó: hawkeyesports.com

Hirdetés