Hirdetés
USA

Megan Walker bemutatkozhat a New York Liberty színeiben:

:

Hirdetés

Szerdáról csütörtökre virradóra három mérkőzéssel folytatódik a WNBA 2020-as szezonja.

Magyar szempontból a hajnali 2 órakor kezdődő New York Liberty – Dallas Wings összecsapás lehet a legérdekesebb. Bemutatkozhat a Liberty színeiben Megan Walker. Mint ismert, az európai szezonra Sopronba érkező fiatal játékos hétfőn csatlakozhatott a négynapos floridai karantén után a társaihoz az IMG Academy edzőközpontban.

Walt Hopkins a Liberty vezetőedzője kedden úgy nyilatkozott a Storrs Central-nak, hogy Megan Walker nagyszerű munkát végzett. Hozzátette, hogy fel kell zárkózni a csapat játékát tekintve, de “nem tűnt elveszettnek” a pályán. Bár, mint mindenki másnak, Walker-nek is fel kell vennie a ritmust a karantén után, de egész élesnek írta le az állapotát. A szakember szerint ezen a héten sok percet még nem fog kapni, nem akarja siettetni a visszatérést, mivel a meccs formát még fel kell vennie.

A Liberty az első mérkőzésén alulmaradt a Seattle Storm gárdájával szemben. A második ellenfelük a Dallas Wings lesz, akik keményen küzdöttek az Atlanta Dream ellen, de még érezhetően nem álltak össze. Kereste a szakmai stábjuk a megfelelő felállást. Ugyanez persze igaz a Liberty-re is, akik hét újonccal a mezőny legfiatalabb csapata. Egy-egy villanás alkalmával már láttuk az igazi Sabrina Ionescu-t, a dobóformája azonban messze van korábbi önmagától.

A játéknap egy órától a Phoenix Mercury és az Indiana Fever összecsapásával indul. Mindkét gárda rendkívül keveset mutatott a hétvégén. Ez a Mercury esetében nagy csalódás. Kulcsfontosságú lesz, hogy melyik csapat szerzi meg az első sikerét. A nap utolsó meccsén az Atlanta Dream és a Las Vegas Aces mérkőzik. A Dream hiányzói ellenére remek teljesítményt nyújtott, de az Aces sem lehet csalódott. Ugyan kikaptak a Chicagótól, de több mint előremutató volt a produkciójuk. Angel McCoughtry jó formában tért vissza és A’ja Wilsonnal kiváló összhangot mutatott.

Menetrend – július 30., csütörtök

1:00 Indiana Fever – Phoenix Mercury
2:00 Dallas Wings – New York Liberty
4:00 Las Vegas Aces – Atlanta Dream

Fotó: New York Liberty

Hirdetés