Hirdetés
Archivum

Megbosszulta magát a rossz pécsi kezdés:

:

Hirdetés

Az elsõ negyedbeli kilátástalan játékának köszönhetõen újabb vereséget szenvedett a MiZo Pécs 2010. Az egykoron három négyes döntõt játszó baranyai hölgykoszorú ebben a szezonban még nem nyert nemzetközi mérkõzést a saját csarnokában.

Ez valami rettenetesen indult. 55 másodperc után 0-6 állt az eredményjelzõn. Ekkor Fûzy Ákos idõt kért és ordítozott lányaival, akik nem fogadták meg a tanácsát, hiszen négy perccel késõbb Kobryn duplájával 4 – 14-nél már az egész pécsi csarnok a fejét fogta. Szerencsére, ha a védekezés nem is, de legalább a támadójáték feljavult az elsõ 10 perc végére hazai oldalon, így egészen félelmetes 26-19-es állással mentek pihenõre a hölgyek. Ha szabad így fogalmazni, mindkét félnek jól jött a kisszünet.

A második negyedben adott volt a feladat a pécsieknek, hiszen mindenképpen faragni kellett a hátrányon, ahhoz, hogy nyílt legyen a találkozó. Vajda és Quigley pontjaival sikerült is a felzárkózás, másfél perc játék után mindössze 3 pontos lengyel elõnyt jegyezhettünk fel. Ezt követõen fej-fej mellett haladtak a csapatok, amelyek a kapkodós elsõ negyed után szépen lehiggadtak. Állandósult a 3-4 pontos vendég vezetés, bár Marta Fernandez büntetõje után  egyszer még elhúztak a lengyelek, a szünetben a 39-42-es állás reális volt.

Fûzy Ákos joggal bosszankodhatott a 15 perces szünetben, hiszen a spanyolok legeredményesebbje a 20 perc alatt 18 pontot szóró Marta Fernandez volt. Az a játékos, akire figyelnie kellett volna a vendéglátónak…

A harmadik játékrész gyökeres változást hozott a játékban 43-48 után egy 8-0-s rohammal átvették a vezetést a hazaiak, sõt Raksányi triplája már 5 pontos elõnyt is hozott. 56-50-nél úgy tûnt, sikerült megfogni a lengyeleket, de ekkor megint jött a Pécs védjegyének számító 5 perces kosárszünet.

A negyedik 10 percbõl már 120 másodperc el is telt, amikor újra betaláltak a hazaiak, csak sajnos a vendég együttes már 58 pontnál járt ekkor. A hosszú és kiélezett végjátékban 67 – 63-nál még akadtak gyõzelmi esélyei a Pécsnek, de az utolsó 2 percben az a bizonyos lélektani elõny már a krakkóiaknál volt. Az utolsó percekben megremegtek a hazai kezek, így összességében megérdemelten õrízte meg veretlenségét a Krakkó.

Eredmény

MiZo Pécs–Wisla Can-Pack Kraków (lengyel) 71–74  

Hirdetés