Hirdetés
Európa

Megdöntötte a UConn rekordját az Olympiacos:

:

Hirdetés

Vasárnap a görög élvonalban az Olympiacos legyőzte az OA Chanion csapatát és ezzel a női kosárlabdában történelmet írtak.

Az Olympiacos 95-61 arányban múlta felül krétai riválisát, ami a bajnokságot tekintve sorozatban a 112. sikerük volt. Ezzel a görög alakulat megdöntötte a UConn sokáig utolérhetetlennek hitt rekordját. Geno Auriemma együttese 2014 ősze és 2017 tavasza 111 bajnoki tétmérkőzésen nem talált legyőzőre. Egészen eddig ez volt a hitelesített világrekord a sportágban.

Az Olympiacos minden görög sorozatot figyelembe véve 130 meccs óta veretlen és ilyen tekintetben is felülmúlták a UConn-t. Nekik minden egyetemi erőpróbát beszámítva 126 összecsapáson át tartott a szériájuk.

A vasárnapi bajnokit nagy érdeklődés övezte, kifejezetten komoly hírverést kapott Görögországban. Pireusz polgármestere és a klub teljes vezérkara is a helyszínen tekintette meg a sikert. Utána ünnepségre is sor került. Ettől függetlenül felemás hetet zárt az Olympiacos, mivel a számukra valós erőpróbának számító Európa Kupából kiestek. Az Ormanspor gárdájával szemben a nyolcpontos előnyüket nem tudták megtartani.

Fotó: olympiacossfp.gr

Hirdetés