Hirdetés
Archivum

Megérkezett a magyar csapat Bakuba:

:

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar U16-os válogatottunknak is szurkolhatunk a bakui Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A magyar küldöttség péntek este kelt útra és szombat hajnalban érkezett meg Bakuba. Igor Skocovski szövetségi kapitánnyal a korábbi interjúnk ITT érhetõ el. Az alábbiakban a MOB hivatalos honlapjának beszámolója olvasható az indulásról.

Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlap

Pénteken késõ este indult Budapestrõl, szombaton hajnalban pedig megérkezett a Magyar Csapat Bakuba, a 15. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. A kontinens fiataljainak seregszemléje vasárnap kezdõdik. Magyarország képviseletében 9 sportágban 88 fiatal küzd az érmekért Azerbajdzsán fõvárosában. Dósa Viktória csapatvezetõ már néhány nappal korábban elutazott a Kaszpi-tenger partján fekvõ városba, hogy elõkészítse a magyarok érkezését, szállásfoglalását és versenyzését.

Az idei nyári EYOF programját 10 sportág alkotja. Ezek közül 9 az évek alatt állandó szereplõvé vált (atlétika, judo, kerékpár, kézilabda, kosárlabda, röplabda, szertorna, tenisz, úszás), a tízediket 2017 óta a rendezõk választják ki. Gyõrben ez a kajak-kenu volt, Bakuban viszont Azerbajdzsán nemzeti sportjára, a birkózásra esett a választás, melynek ez lesz a debütálása az ifjúsági tornán.

A sportágak mindegyike szerepel a 2020-as, illetve a 2024-es olimpia programjában is. Egyedül röplabdában nem leszünk érdekeltek, ellenben úszásban és atlétikában 16-16 honfitársunkért is szoríthatunk. A Magyar Csapat tagjai ide kattinva megtekinthetõk. Az ifjúsági fesztivál megmérettetéseit július 20. és 28. között rendezik; a versenyprogram vasárnap reggel indul birkózással és tenisszel, este magyar idõ szerint 18 órától a megnyitóra kerül sor.

A bakui EYOF-ról bõvebben a MOB honlapján itt lehet olvasni.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)

Hirdetés