Hirdetés
Archivum

Megérkezett a TF csapata Poznanba:

:

Hirdetés

Pénteken megérkezett a lengyelországi Poznan-ba a TF gárdája. Az Egyetemi Európa-bajnokságon szurkolhatunk a magyar lányoknak.

Fotó: EUSA

Fotó: EUSA

Szombaton igen sûrû program vár a TF gárdájára. A szakmai stáb edzést vezényel a keret tagjainak. Ezt követõen pedig a csapatvezetõi értekezleten elkészítik a torna sorsolását. Természetesen minden nagy eseményen, legyen válogatott, klub vagy intézményi megmérettetés, óriási a jelentõsége az alapcsoportnak. Jelen esetben ez hatványozottan igaz. Eltérõ felkészültségû és motivációs bázisú a mezõny. Tavaly ezt a TF saját bõrén is megtapasztalta, amikor az Európai Egyetemi Játékokon olyan osztrák és román riválissal került össze, mely profikkal az éremszerzés reményében érkezett.

Korábban már készítettünk interjút Magyar Bianka vezetõedzõvel. Az Európa-bajnokságra hétfõ óta 11 fõs kerettel készülnek a mieink. Németh Alma családi okokból maradt itthon, Kováts Gabriella pedig a 3×3-as U23-as válogatottban lesz érdekelt. Egy vendégjátékos, Shirian Fatime csatlakozik az együtteshez. Az esélyekrõl nehéz nyilatkozni a riválisok ismeretének hiányában. „A nõi tornán 12 csapat alkotja a mezõnyt. Tavaly az Egyetemi Európai Játékokat az osztrákok nyerték, akik a mi csoportunkból indultak. A románok is kiemelkedtek abból a csoportból és egészen jó eredményt értek el.” – kezdte esélylatolgatását Magyar Bianka, majd így folytatta: „Fiatal csapattal indulunk neki a tornának, de szeretnénk bekerülni a legjobb nyolcba, ami szerintem óriási eredmény lenne. Nagyban függ minden attól, hogy milyen csoportba kerülünk. Egy biztos, nagyon jó fejlõdési lehetõség az egész csapatnak és a következõ szezonra is jó kis felkészülés lesz.”

Korábbi beszélgetésünk során adódott a kérdés, hogy ebben a pár napban sikerült-e formába hozni a csapatot. „A hétfõ és a kedd nagyon nehézkesen sikerült, nem úgy mozogtak a lányok, ahogy szerettem volna. Nem szabad türelmetlennek lenni, hiszen szerdán már jobban mozogtak. Csütörtökön egy edzésünk volt, a péntek az utazásról szól, míg szombaton már a helyszínen tudunk még egyet mozogni. Fatime nem TF-s, de neki is sikerült a játékokkal megismerkednie és a csapatba beilleszkednie. Jól fogjuk majd használni õt is.” – válaszolta Magyar Bianka.

A TF három aranyérmet nyert tavasszal és javában zajlik az A-csoportos szereplés elõkészítése. Magyar Biankánál arról érdeklõdtünk zárásul, hogy fel lehet-e pörögni kellõ szintre az Eb-re egy ilyen eseménydús idõszakban. „Hétfõn és kedden éreztem ilyen gondot, hogy teljesen õszinte legyek. Kedden este volt is egy kis beszélgetés, amire nagyon jól reagáltak a lányok. Szerdán már jól mozogtak. Kicsit óvatosnak kell lenni az Európa-bajnokságon a legjobb nyolccal. Nyilván az a cél, de nagyon fiatal a csapatunk. Tele vagyunk másodévesekkel. Remélem, hogy a hátralévõ edzések is jól sikerülnek és utána jó formában tudunk neki vágni a tornának.”

Fotó: EUSA

Fotó: EUSA

Hirdetés