Hirdetés
USA

Megérkezett Belgrádba az Egyesült Államok válogatottja:

:

Hirdetés

Kedden megérkezett Belgrádba és este már az Aleksandar Nikolic Arénában edzést is tartott az Egyesült Államok válogatottja.

Mint ismert február 6. és 9. között az Egyesült Államok válogatottja a szerb fővárosban vesz részt olimpiai selejtezőn. A belgrádi erőpróbán a házigazda Szerbia, illetve Nigéria és Mozambik lesznek az amerikaik ellenfelei. Bár USA világbajnoki címvédőként már rendelkezik olimpiai kvótával, de az ötkarikás játékokra való felkészülés szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tapasztalatokkal zárnak. Ez az utolsó hosszabb összetartásuk a tokiói olimpiát közvetlenül megelőző két hét előtt.

Az amerikai válogatott a közelmúltban két magasan rangsorolt egyetemi szakmai program csapatával is megmérkőzött. Az UConn ellen 79-64-es sikert arattak, a Louisville-t 97-54-re verték. Belgrádba az egyetemi meccseken szereplő játékosok közül nyolcan érkeznek: Sue Bird, A’Ja Wilson, Breanna Stewart, Sylvia Fowles, Nneka Ogwumike, Skylar Diggins-Smith, Chelsea Gray és Katie Lou Samuelson. Hozzájuk csatlakozik a Jekatyerinburg sztárja Brittney Griner, Salamancából Jewell Loyd,  a Ramla klasszisa Tiffany Mitchell és az Ausztráliában légióskodó, ott a Perth Lynx alakulatával a szezont a hétvégén befejező Ariel Atkins.

Az Egyesült Államok csütörtökön Szerbia ellen debütál. Szombaton Mozambik, vasárnap Nigéria lesz az ellenfelük. Mindegyik mérkőzés 20 órakor kezdődik.

Galéria

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés