Hirdetés
Archivum

Megérkezett Bourges-ba Laia Palau:

:

Hirdetés

Az idei téli átigazolási szezon egyik váratlan, de a nõi kosárlabda kedvelõinek talán legfontosabb nemzetközi bejelentése volt, hogy fél szezonra visszatér az európai élmezõnybe a spanyolok klasszis irányítója Laia Palau. A Bourges szombat délutánra szervezett sajtóeseményt, melyen bemutatták Palau-t.

Fotó: tangobourgesbasket.com

Fotó: tangobourgesbasket.com

Laia Palau nem idegenként érkezik Bourges-ba, hiszen 2004 és 2006 között két szezont már eltöltött a francia élcsapatnál. Azok volt az elsõ légiós évei, a megszûnõ Barcelonától igazolt Franciaországba. „A kör bezárult… Éppen errõl beszélgettünk, különös érzés most itt ülni. Különösen Elodie-val, aki pedig a szezon elején tért vissza. Akkor 18 éves volt, mindenhova együtt jártunk abban az idõben és most újra itt vagyunk. Bourges mindig ott lesz a szívemben, pedig sok helyen megfordultam, mert már öreg vagyok.” – jegyezte meg mosolyogva Palau a sajtótájékoztatón, majd hosszasan méltatta az egész bourges-i közeget.

„Számomra Bourges egy nagyszerû idõszak volt. Olyan nagy játékosokkal szerepelhettem együtt, mint például Celine Dumerc vagy Anete Jekabsone és természetesen edzõként Pierre Vincent. Barcelonából érkeztem és elõször nehéz volt egy olyan nagyvárosból Bourges-ba költözni. Aztán megismerkedtem a csarnokkal, a szurkolókkal… Azt éreztem, hogy az egész város mögöttünk áll. A Barca játékosa voltam, de senki nem jött ki a meccseinkre. Itt viszont igazi kosárlabdázónak érezhettem magam. Pályafutásom során elõször. Itt tettem meg az elsõ lépéseket a profivá válás útján és most ugyanitt ülünk.” – jelentette ki Palau, aki a sérült Cristina Ouviña helyére érkezik. Az Euroligában 5/5-ös mutatóval áll a Bourges és rájátszásba kerülésért küzd. Az elsõdleges feladat tavaszra azonban a bajnoki cím visszahódítása.

„Elodie hívott és mondta Cristina sérülését. Számomra ez egy nagy lehetõség, hogy itt tölthetek 4-5 hónapot. Játszhatok újra az Euroligában és különösen a bajnokságban. Értem, hogy az most egy nagy cél a klub számára. Nem sokat gondolkoztam az ajánlaton. Akadtak volna más lehetõségek is, de Bourges egy jó hely. Beszélek franciául, közelebb vagyok az otthonomhoz, Barcelonához is.” – összegzett a klasszis irányító.

A Bourges videós összefoglaló a sajtótájékoztatóról:

Hirdetés