Hirdetés
Archivum

Megérkeztek Moszkvába 3×3-as válogatottaink:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, szombaton a rangos Tinkoff Girl Power tornán szerepel a magyar 3×3-as U23-as és felnõtt válogatott. A magyar lányok pénteken szerencsésen megérkeztek az orosz fõvárosba.

A Tinkoff Moscow Challenger az orosz fõváros legnagyobb 3×3-as rendezvénye. Nagy területen berendezett látványos rendezvényhelyszín, profi körítés jellemzi. A férfi torna brutálisan erõs mezõnnyel zajlik, de immár második alkalommal végre a nõi mezõnyre is gondoltak a szervezõk. Így jött létre a Tinkoff Girl Power, melynek elsõ kiírását tavaly a felnõtt nõi válogatottunk nyerte.

Idén nagyon jó idõpontban illeszkedik az esemény a csapatok életébe, ezt lapunknak Károlyi Andrea is elmondta csütörtöki nyilatkozatában, hiszen június második felében rendezik a Világbajnokságot és az Európa Játékokat. Két kiemelten rangos erõpróbát. Azoknak a nemzeteknek, mint például az orosz vagy a magyar, amelyek mindegyikre kvalifikálták magukat, mindkettõre versenyzõ és ütõképes csapatot kell építeni.

A magyar küldöttség pénteken érkezett meg Moszkvába, ahol igazi nyári idõ, 31 fok fogadta a mieinket. A férfi tornán már pénteken megkezdõdtek a küzdelmek. Szombaton pedig jön a nõi erõfelmérõ is, helyi idõ szerint déltõl 17 óráig tartanak a mérkõzések. Ezeken követhetjük az Európa Játékokra hangoló triót Benke Sára, Böröndy Vivien és Jáhni Zsófia összeállításban, illetve a Világbajnokságra készülõ felnõtt csapatot Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra és Papp Klaudia felállásban.

A torna mezõnye, csoportjainak beosztása

A-csoport

Magyarország (Benke Sára, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia)
Oroszország (Alexandra Stolyar, Liudmila Sapova, Olga Vorobeva)
Észtország (Janne Pulk, Johanna Eliise Teder, Annika Koster, Kadri-Ann Lass)

B-csoport
Magyarország (Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra)

Fehéroroszország (Natallia Dashkevich, Natallia Harbachova, Anastasiya Sushchyk, Darya Mahalias)

Oroszország (Ekaterina Polyashova, Anna Pozdnyakova, Evgeniia Frolkina)

A csoportok elsõ két helyezettjei játszanak keresztbe az elõdöntõben. Ezek gyõztesei vívják a finálét. Magyar idõ szerint 11 órakor kezdõdnek a csoportmeccsek és 15 óra 20 perctõl rendezik a döntõt.

Hirdetés