Hirdetés
Archivum

Megérkeztek Rióba az európai válogatottak:

:

Hirdetés

Franciaország még a hétvégén az Egyesült Államokban szerepelt felkészülési tornán, de a többi európai válogatott már Rióban tartózkodik.

Az Európa-bajnok Szerbia hosszú utazás után szombaton érkezett meg Rióba. Marina Maljkovic szokásához híven nagyon óvatosan fogalmazott. Elmondta, hogy a cél jó csapatjátékkal a lehetõ legjobb eredmény elérése. A szerb szakvezetõ elsõsorban arra panaszkodott, hogy eltérõ állapotban vannak a kulcsjátékosai. Ráadásul a WNBA-ben szereplõ Sonja Petrovic és Ana Dabovic komoly átállási gondokkal küzd. Õk az Egyesült Államokból elõbb Belgrádba repültek, majd onnan Rióba.

A szerb csapat Rióban:

Aleksandra Crvendakic és Novak Djokovic:

A szerbeknél tapasztalható hasonló nehézségre hívta fel a figyelmet Lucas Mondelo is a szombati elutazás elõtti utolsó nyilatkozatában. A spanyol szakember emellett azt is hozzátette, hogy ez egy hullámzó nyár, hiszen többször kell csúcsformába hoznia csapatát, mivel a nantes-i selejtezõn is keményen meg kellett küzdeniük a kvótáért. Mondelo úgy számol, hogy két gyõzelemmel negyeddöntõt lehet játszani, ami a kimondott cél náluk. Az éremszerzés tekintetében extra nyomást a spanyol szakember nem akar csapatára tenni.

A spanyolok sztárja Alba Torrens az olimpiai ötkarikával:

 

Day one! 🏀 #TeamESP #España #Spain #SomosEquipo #SelFem #OlimpicGames #RiodeJaneiro #Rio2016 #Basketball #Baloncesto

Alba Torrens (@albatorrensoficial) által közzétett fénykép,


A fehéroroszok már szintén Rióban vannak és a honosított Lindsey Harding itt csatlakozott hozzájuk. Az amerikai játékossal a FIBA hivatalos honlapja beszélgetett. Harding elmondta a célokkal kapcsoltban, hogy „nem turistának érkeztek Rióba.” Véleménye szerint bár sokan azt mondják, hogy a csoportból sincs esélyük továbbjutni, akár a torna meglepetéscsapata is lehetnek.

A fehérorosz válogatott Rióban:

 

Hello from the 🔝♱ thankful for every day😊🌞 #rio2016 #belarusbasket

Katsiaryna Snytsina (@snytsina) által közzétett fénykép,

A török szakmai stáb az elsõ riói edzést követõen állt a sajtó rendelkezésére. Náluk Ekrem Memnun vezetõedzõ arra hívta fel a figyelmet, hogy az olimpia az a torna, ahol nem fér bele egyetlen hiba sem, mert a riválisok könyörtelenül ki tudják használni. A török szakember azt várja a csapatától, hogy minden meccsen a végsõkig küzdjön, mivel a világ legjobbjaitól ki lehet kapni, de feladni soha nem szabad egyetlen meccset sem.
 

Hirdetés