Hirdetés
Magyarország

“Megérkeztünk Isztambulba és kőkeményen odavágtunk Európának”:

:

Fotó: MTI/Filep István

Hirdetés

Az Euroliga-győztes Sopron női kosárlabdacsapatát ünnepelték hétfőn kora este a Novomatic Arénában.

A Sopron Basket első magyar csapatként nyerte meg vasárnap a női Euroligát, miután az isztambuli négyes döntő fináléjában 60-55-re legyőzte a házigazda Fenerbahcét.

Az együttes hétfőn kora este busszal érkezett a soproni csarnokhoz, ahol szurkolók egy része görögtüzet gyújtva és énekelve fogadta a küldöttséget.

Az arénába az aranyéremmel a nyakukban vonultak be egyesével a játékosok, a mintegy 1500 szurkoló pedig állva tapsolta mindegyiküket. Az Euroliga-trófeát Fegyverneky Zsófia, a Sopron irányítója és csapatkapitánya vitte be a küzdőtérre.

Gáspár Dávid vezetőedző és Török Zoltán ügyvezető a bevonuláskor a nyakukban viselték az isztambuli finálénak otthont adó sportcsarnok levágott kosárhálóit.

Fotó: MTI/Filep István

A bevonulást követően Fegyverneky – aki vasárnap élete 248. Euroliga-mérkőzését játszotta – azt mondta, a hétvége és az egész szezon bizonyította, hogy “a munka, a csapategység, az, hogy valamiért együtt küzdünk, felül tud mindenen emelkedni”. Hozzátette, az idei egy különleges csapat, már a szezon elejétől érezték, hogy “valami készül”.

Gáspár Dávid vezetőedző elmondta, hogy Törökországba határozott céllal mentek, amiért nagyon sokat dolgoztak. Volt, amikor “fogcsikorgatva ment a meló, nem ment olyan flottul a játék és átverekedtük magunkat ezen az időszakon” – fűzte hozzá.

Megérkeztünk Isztambulba és kőkeményen odavágtunk Európának.

– fogalmazott.

Török Zoltán ügyvezető a csapat győzelmét Sopron és Magyarország dicsőségére ajánlotta. Azt mondta, a vasárnapi győzelemmel a csapat úgy vonul be a történelembe, hogy a magyar kosárlabdázás Európa elitjébe került, világhírűvé vált.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke azt hangsúlyozta, hogy nem sokan tudnak ilyen eredményt elérni. Arról is beszélt, hogy a sport nemzetépítő erő, mi magyarok pedig “a világ ereje vagyunk a sportunkon keresztül is”.

Farkas Ciprián, Sopron (Fidesz-KDNP) polgármestere köszöntőjében azt emelte ki, hogy a 14-szeres bajnok Sopron Basket sikere az eddigi sikereik közül is a “legédesebb, legfényesebb”.

“A soproni szív bizonyította, hogy a soproni álmok valóra válnak, ha igazán komolyan gondoljuk és komolyan akarjuk” – fogalmazott.

A köszöntőket követően Szalay Ferenc és Farkas Ciprián virágcsokrokat nyújtott át a csapat tagjainak. Az ünneplés folytatásában a szurkolók személyesen is gratulálhattak a lányoknak és közös fotókat készíthettek.

Hirdetés