Hirdetés
Archivum

Megerõsödik a szerb válogatott:

:

Hirdetés

A szerb válogatott jelentõsen megerõsödik. Hivatalossá vált, hogy 2009 után ismét pályára lép a nemzeti csapatban Sonja Petrovic. Eközben Jelena Milovanovic számára idõ elõtt véget ért a washingtoni karrier, így már a héten csatlakozhat a társaihoz.

Sonja Petrovic az elmúlt években a szerbek legnagyobb hiányzója volt, hat éve nem lépett pályára a válogatottban. Sérülések, a szövetséggel való finoman szólva sem felhõtlen viszonya, illetve tengerentúli tervek miatt maradt el a szereplése. Idén sem láthattuk a nevét a bõ keretben, de végül sikerült megállapodni az USK Praha együttesével Euroligát nyerõ klasszissal.

„Már a felkészülés elején hangsúlyoztam, hogy mindent meg fogunk tenni az olimpiai szereplés kivívásáért. Ezen célunk eléréséhez mindenkire szükség van. Az elmúlt évtized legerõsebb Európa-bajnoksága lesz az idei és így nekünk is a legerõsebb összeállításban kell pályára lépnünk. Hiszem, hogy Sonja jelenléte nagy erõsítés a csapatnak.” – fogalmazott Marina Maljkovic, aki diplomatikusan a múltra nem tért ki.

A szerb válogatott szempontjából szintén kedvezõ hír, hogy Jelena Milovanovic szolgálataira nem tartottak igényt a Washington Mystics-nél. A washingtoni klub döntése nem meglepõ, mivel a drafton az elsõ körben Ally Mallott személyében Milovanovic posztjára egy hasonló adottságokkal rendelkezõ ígéretes játékost hoztak. Milovanovic az eredeti tervek szerint közvetlenül az EB elõtt érkezett volna a csapathoz, de így a felkészülés hajráját már a társaival töltheti.

Hirdetés