Hirdetés
Archivum

Megették vacsorára a pécsi csapatot:

:

Hirdetés

Végig vezetve, magabiztosan diadalmaskodott a Mondeville a pécsi csarnokban. Zseljko Djokics teljesen szétesett és fantáziátlanul pattogtató együttesének egy percig nem volt esélye. A remekül összerakott francia csapat 40 percen át olvasta a pécsiek játékát és ezzel váratlanul nagy vereséget mért a magyar bajnokra. A vége 58-70 lett.

A Francia Bajnokságban a vártnál jobban beragadó és az elsõ 5 fordulóban 2 gyõzelme mellé 3 vereséget szenvedõ Mondeville látogatott Pécsre. A gallokat a gyengébb bajnoki szereplés ellenére nem lehetett lebecsülni, mivel az EuroLigában a tavalyi negyedik helyezett Krakkót is legyõzték már.

A pécsi mérkõzés elsõ pár perce is azt igazolta, hogy nem nyeretlen kétévesek alkotják Hervé Coudray hölgykoszorúját. Hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek, 3-8-nál 2 perc 39 másodperc után idõt is kellett kérnie Zseljko Djokicsnak. A szerb mester szavai semmit sem változtattak a játék menetén, pillanatok alatt 3 – 13-ra léptek el a piros mezesek. A negyed végjátéka is a galloké volt, így végül 15-24 mellett vonulhattak pihenõre a játékosok.

A második etapban sürgõsen közelebb kellett volna kerülnie a Pécsnek az ellenfeléhez, ahhoz, hogy ebbõl még szoros mérkõzés legyen. Ehhez képest már 17 – 32-re is elhúzott a Mondeville. A hazaiak zavarát jól mutatja, hogy egy idõkérés után négy játékossal folytatták a mérkõzést. Szerencsére a játékvezetõk nem akarták megszkítani a mérkõzés menetét, így eltekintettek a technikai hibától és egy támadás után minden szó nélkül befuthatott a pályára az ötödik fehérmezes. A félidõ elõtti utolsó percekre valamelyest összeállt a hazai játék, így Fegyverneky, Quigley és az egyébként sokat hibázó Griffin vezetésével 30-34-re is megközelítette ellenfelét a gyenge napot kifogó vendéglátó. A nagyszünet elõtt 2 másodperccel azonban egy figyelmetlenség után pontot kapott a Pécs és ezzel 35 – 42-es állás mellett pihenhettek a csapatok.

A két együttes között elsõsorban magas posztokon mutatkozott klasszis különbség, de nem szabad szó nélkül elmenni Lenae Williams klasszikusokat idézõ játéka mellett sem. Igazából nem történet nagy tragédia az elsõ 20 percben, a jobb játékerõt képviselõ gárda 7 pontos elõnyre tett szert.

A harmadik negyedre azonban nem lehet felmentést adni a pécsi csapatnak. Két percen át képtelen volt pontot szerezni a Mondeville ezzel megnyitva az ajtót a felzárkózás elõtt. A hazaiak nem tudtak élni a felkínált lehetõséggel, így a magára találó gall alakulat újra elkezdte növelni elõnyét. A harmadik etap végjátékára 37 – 51-es vendég vezetéssel fordultak a felek. Ekkor már nyomasztó különbség mutatkozott a két hölgykoszorú között és nem volt benne a fordítás az ebben a játékrészben mindössze 4 pontot szerzõ hazaiakban.

A negyedik etap 39 – 53-ról indult. Egy gyors francia találat után már 16 pontos hátrányban kellett volna vitézkednie a Pécs 2010-nek. Fegyverneky Zsófi válogatottbeli önmagát idézve megpróbálta határa venni csapatát és egy erõtlen fellángolással 50 – 57-ig sikerült is felkapaszkodni. Ekkor, 7 pontos hátrányban támadhatott a baranyai gárda, de Iványi gyorsan elszórta a labdát és ezzel elúszott a mérkõzés. Az utolsó 4-5 percben már nem forgott veszélyben a vendég gyõzelem, a vége 58 – 70 lett.

A vendég csapatból a 30 pontig jutó Lenae Williams magasodott ki, de a pécsiek Kristen Sharpot (13 pont) sem tudták tartani. Hazai oldalról a dupla duplát elérõ Quigley (18 pont, 10 lepattanó) és Fegyverneky Zsófia dicsérhetõ. A mérkõzés összességében bántóan egy oldalúan alakult, ahol egy percig nem volt kérdéses a Mondeville sikere.

Eredmény


Pécs 2010 – USO Mondeville 58–70 (15–24, 20–18, 4–11, 19–17)

Hirdetés