Hirdetés
Archivum

Megfogyatkozott a Kassa, visszatér ®irková:

:

Hirdetés

Hétfõn délután sajtótájékoztatót tartott a Kassa ügyvezetõje Daniel Jendrichovský, melyen értékelte az elmúlt idõszak szereplését és már elõre is tekintett. A Kassa közelmúltban igen bõnek tûnõ kerete jelentõsen megfogyatkozott.

„Minden tényt figyelembe véve elégedett vagyok a Rózsahegyen nyújtott teljesítményünkkel.” – kezdte sajtótájékoztatóját a kassai sportvezetõ, utalva arra, hogy mindössze kilenc bevethetõ játékossal is nyerni tudott csapata a szlovák örökrangadón.

Hogy miért csak kilenc játékosa volt vasárnap a Kassának? Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Yelena Leuchanka Isztambulba igazolt. A fehérorosz sztárcenternek február 20-ig volt szerzõdése, de ezt a teljesítménye miatt Kassán nem kívánták meghosszabbítani. Jendrichovský nyilatkozata alapján Leuchanka kedvezõ ajánlatot kapott és nem gördítettek a távozása elé akadályt.

Fájóbb probléma lehet a szlovák bajnoknak, hogy Krivacevic Tijana és Plenette Pierson térdsésüléssel bajlódik. Mindkét játékos járt MRI vizsgálaton és hamarosan eldõl, hogy milyen kezelést kapnak. Jendrichovský nem kívánt találgatásokba bocsátkozni a visszatérésüket illetõen. „Remélem, hogy még az idei évben is a segítségünkre lesznek.”- fogalmazott.

Két szlovák játékos is kivált a keretbõl. Lucia Kupèíková anyai örömök elé néz, míg a nagy rangadókon rendre csak kispadon ülõ Katerina Pindrochovát a több játéklehetõség reményében elengedték Somorjára. Mindkét játékos január 19-én Cegléden játszotta utolsó mérkõzését a csapat színeiben, míg Pindrochova szombaton már ott volt a Somorja keretében a PINKK ellen.

A kassai csapat eddig egyetlen érkezõt jelentett be. Több mint két év után visszatér a pályára Zuzana ®irková. A szlovákok klasszisa még 2011 nyarán szenvedett súlyos térdsérülést, majd kislánynak adott életet. Jelenleg egyéni edzéseket végez és Jendrichovský úgy fogalmazott, hogy februárban csatlakozhat a csapathoz. Mellette még egy magas embert szeretnének igazolni. „Február 28-ig megpróbálunk hozni valakit, de minõségi európai magas játékos jelenleg nincs a piacon.” – mondta.

Szóba került a sajtótájékoztatón a Steel Aréna. Ezzel kapcsolatban sok kritikát kapott a csapat, különösen a Kayseri-tõl elszenvedett vereség után. A szurkolók szerint elveszítette igazi hazai pályáját a Kassa azzal, hogy a nagy arénában fogadják az Euroliga ellenfeleket. Jendrichovský elmondta, hogy maguk is mérlegelték a csarnokkérdést, de a csapat partnerei elégedettek a Steel Arénában rendezett találkozókkal, így maradnak az eredeti tervek mellett. A Famila Schio elleni mérkõzésre azonban jelképesen 50 cent lesz a belépõ. A Sopront is itt fogadják szombaton. Ekkor 1 és 3 euróért várják a szurkolókat.

A kassai csapat csütörtökön Gyõrbe látogat, ahol megfogyatkozva is egyetlen céljuk van: a gyõzelem. „A továbbjutásunk a csoportból nem forog veszélyben, de szeretnénk minél magasabb besorolással, esetleg pályaelõnnyel érkezni a rájátszásba.” – zárta a sajtótájékoztatót a kassai ügyvezetõ.

Hirdetés