Hirdetés
Magyarország

“Megfogyva bár, de törve nem” – Studer Ágnes vezetésével tovább menetel az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

A karácsonyi szünet óta öt mérkőzést játszottak a magyar bajnokságban szereplő csapatok. Az Atomerőmű KSC Szekszárd már a leállást megelőzően is keretbeli problémákkal küzdött – sok játékosuk esett ki a ritmusból különböző betegségek és sérülések miatt. Ennek ellenére meglepően kiegyensúlyozott teljesítményt produkálnak Zseljko Djokics tanítványai, sorozatban öt találkozón győzedelmeskedtek, illetve a nemzetközi porondon is közel kerültek első győzelmükhöz.

A szekszárdi együttes előreláthatóan csütörtökön lép pályára – az Euroliga keretein belül – az UMMC Ekaterinburg ellen. Ezt megelőzően azonban állandó megszólalónkkal, Studer Ágnessel beszélgettünk az elmúlt időszak tapasztalatairól, elsősorban, hogy miként értékeli a Karácsony óta megnyert öt bajnoki mérkőzésüket.

“Egyáltalán nem volt egyszerű dolgunk. Két légiósunk továbbra is sérült, ezért nélkülük kellett lejátszani a találkozókat, illetve az egészségesek között is voltak folyamatos betegségek. Nagyon kevésszer tudtunk teljes kerettel edzeni, ami szintén megnehezítette a mérkőzésekre való felkészüléseket. Ennek ellenére azt lehetett érezni a meccseken, hogy azok, akik pályára léptek, hatalmas energiákat mozgósítottak – igazi csapatjátékot játszottunk.

A szünet óta öt hazai mérkőzésünk volt, és úgy gondolom, hogy az összes győzelem esetében a csapategység volt a kulcs. A keretbeli hiányosságok miatt hét-nyolc játékost tudott meccsenként rotálni vezetőedzőnk, ami valljuk be nem sok. Mindenkire szükségünk volt, hogy kivegye a részét a munkából, és ez így is történt – száz százalékos koncentráció volt a pályán érezhető. Emellett nagyon erős magabiztosságot is érzek jelenleg a csapaton. A fiatal játékosainknak kellett nagyon nehéz feladatokat megoldani, és tisztességgel helytálltak.” – fogalmazott Studer Ágnes, majd folytatta gondolatmenetét a vasárnapi, UNI Győr MÉLY-ÚT elleni győzelmükkel.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

“Mindaz, amit az imént említettem igaz a Győr elleni találkozóra is. Magabiztosan játszottunk, illetve az az érzésem volt mindvégig, hogy igazán élveztük a kosárlabdát. Minden egyes kosárnak szívből örült az egész csapat, és még a kispadon ülők is végig együtt éltek a pályán történtekkel. Nagyon büszke vagyok magunkra, hiszen nem volt könnyű dolgunk.

A Győrnek egy hete hazai pályán sikerült megverni a Sopront, ezért nagyon készültünk rájuk. Tisztában voltunk azzal is, hogy rendkívüli fizikális lesz a mérkőzés, főleg a lepattanózásban, ahol nálunk a légiósaink kiesése miatt hiányosságok lehetnek – ezt a csatát végül 39-31-re meg is nyertük. Emellett azt kell mondjam, hogy taktikailag is maximálisan felkészültünk. Tudtuk, hogy milyen játékstílust és erőviszonyokat képviselnek a Győr új légiósai, és annak megfelelően kezeltük őket a pályán. Összességében azt mondanám, hogy igazi élménykosárlabdát játszottunk vasárnap, amit biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink is nagyon élveztek.”

Az Atomerőmű KSC Szekszárd az Euroligában utoljára múlt szerdán lépett pályára a Moszkva csapata ellen. Zseljko Djokics együttese nagyon közel volt a bravúr, első győzelemhez, de a végére az oroszok arattak 73-64-es sikert a Szekszárdi Városi Sportcsarnokban.

“Többször átbeszéltük már csapaton belül is a ‘mi lenne ha’ szituációkat. Mi lenne, ha nem lenne ennyi sérültünk, vagy akár, ha csak egy légióssal többen lennénk. Lehet, hogy már lenne legalább egy győzelmünk nemzetközi szinten. Jelenleg viszont kár erről beszélni, hiszen a szituáció teljesen más volt.

Ha Euroligában, a győzelmek hiánya alapján nem is látszik, rengeteget fejlődik a csapat – ezt utána a magyar bajnokságban kamatoztatjuk. Fárasztó, – főleg mivel kevesen vagyunk – de rengeteg tapasztalatot és rutint szerzünk azzal, hogy hét közben játszuk az Euroliga mérkőzéseket. A magyar bajnokság szintén pörgős és jó ritmusban telik, viszont összehasonlíthatatlan a nemzetközi szinttel. A csapatok, akik ellen játszunk, keményebbé és szívósabbá tettek minket, illetve ezáltal fejben is jobban bírjuk a terhelést. Meglehet, hogy győzelmünk továbbra sem lesz az Euroligában, de azt gondolom, hogy eddig, a tapasztalatot amit megszereztünk, nagyon jól kamatoztattuk a magyar bajnokságban.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés