Hirdetés
USA

Inspiráló beszédet mondott Sabrina Ionescu az Oregon diplomaosztóján:

:

Hirdetés

Szombaton a University of Oregon virtuális diplomaosztóján az egyik végzős beszédet Sabrina Ionescu mondta.

Rendkívül inspiráló gondolatokkal búcsúzott az egyetemtől napjaink egyik legfelkapottabb tehetsége. Ionescu mesélt szüleiről, Dan-ről és Lilianáról, akik Romániából települtek át az Egyesült Államokba. Szorgalmat, kitartást tekintve példát mutattak neki. Arra biztatták, hogy soha ne adja fel az álmait, ami a beszéd legfontosabb gondolata volt. Bármit elérhet, amit kitűz célul és kitart mellette. Kiemelte a testvéreit (Eddy, Andrei), akik szintén mindig mellette álltak és természetesen az edzőit, csapattársait.

Ionescu felidézte, hogy amikor megkérdezte: miért kérték fel a beszédre, akkor az egyetem vezetése azt mondta: “Olyan ember, aki egy célnak alárendelt mindent és a világjárvány tudta csak megakadályozni annak elérésében, tökéletesen szimbolizálja a 2020-as végzős osztályt.

Ez pedig teljes mértékben igaz a zseniális tehetségre, akinek ugyan lett volna lehetősége kiugrani tavaly a szakmai programból és profinak állni, de visszatért az egyetemre, hogy Final Four-ba vezesse a csapatot és bajnokok legyenek. Ez végül nem sikerült, de ahogy Ionescu összegez:

Amit elértünk, azt senki nem veheti el. Számít, amit letettünk az asztalra, kiérdemltük az elsiemrést. A COVID ezt nem veheti el tőlünk.

– üzente minden végzősnek, akinek elmaradt ez a nagy napja a diplomaosztóval. Azt is hozzátette ehhez a gondolathoz a profi karrierjét New Yorkban kezdő zseni, hogy olyan helyzetek, amik nem a terveknek megfelelően alakulnak, tanítanak meg arra, hogy az életben a család és a barátok az első.

A kosárlabda karrierre visszatérve Ionescu felidézte, hogy hároméves korában fogott először kosárlabdát a kezébe és nem sokkal később el is döntötte, hogy profi játékos lesz.

Célokat tűztem ki és keményen dolgoztam. Amikor ezeket elértem, akkor még több célt tűztem ki és még keményebben dolgoztam. Hihetetlenül szerencsésnek mondhatom magam, hogy sikerült elérnem sok olyan célt, amelyet megfogalmaztam magamnak. Áldott vagyok, hogy itt állhatok a legnagyobb álmom kapujában, hogy a WNBA-ben léphessek pályára.

– mondta Ionescu, hozzátéve, hogy ijesztő egy új városba, új csapatba kerülni, de ettől sem szabad megijedni. Ismét hangsúlyozta, hogy az álmainkat soha ne engedhetjük el. Beszélt arról, mentora Kobe Bryant azt tanította neki, hogy elszántsággal lehet az álmokat valóra váltani. Sok mindent nem lehet befolyásolni, egyet viszont igen: azt, hogy az emberek miként emlékeznek vagy nem emlékeznek rá.

Sabrina Ionescu kiemelte, hogy folyamatosan keresni kell a lehetőséget a fejlődésre. A mostani leállás is egy ilyen helyzet, végig gondolhatjuk hol tartunk, kik vagyunk és hogyan lehetünk jobbak.

Szeretnék pozitív hatást gyakorolni másokra a pályán és azon kívül is. Kobe azt is megtanította nekem, a legfontosabb inspirálni az embereket, hogy bármibe is fognak, abban lehetnek nagyszerűek.

– tette hozzá, majd így zárta beszédét: mindenki a saját történetének a szerzője. Saját magunk vagyunk felelősek a jövőnkért.

Stílszerűen zárásul egy videó, amikor felvették a sportcsarnokban berendezett díszletek között a beszédet, Sabrina Ionescu egy félpályás triplát értékesített:

A teljes beszéd megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés