Hirdetés
USA

Megható kampányban szerepel nővérével Elena Delle Donne:

:

Hirdetés

Az Egyesült Államokban múlt héten került boltokba a Nike Air Zoom UNVRS cipője. A bevezető kampány arca Elena Delle Donne, akiről ehhez a tartósan beteg nővérével készültek kisfilmek.

Még itthon is komoly sajtónyilvánosságot kapott Elena Delle Donne története. A növőre Lizzie cerebrális parézissel született. Ez központi idegrendszer károsodása miatt kialakult mozgásfogyatékosság, ami esetében autizmussal párosult. Lizzie emellett vak, illetve süket, így érintés útján lehet vele kommunikálni és ez rendkívüli érzelmi kötődést jelent a két testvér között.

A Nike FlyEase technológiával rendelkező Air Zoom UNVRS tervezését Lizzie inspirálta. A cipőrendszer lényege ugyanis éppen az lenne, hogy elősegíti a könnyebb felvételt és illeszkedést. A most kezdődött kampány érzelmekkel teli kisfilmjei arra épülnek, hogy Elena Delle Donne életében igazi támasz Lizzie, aki mindig erőt ad számára. Május óta egyébként a világklasszis játékos és felesége hivatalosan is gondviselői Lizzie-nek, ezzel tehermentesítve részben a szülőket. Elena Delle Donne Lizzie miatt tért haza az egyetemi évei alatt a UConn-ról és választotta később a WNBA-ben Chicago után Washingtont. Miközben bár hívták, de európai karriert nem vállalt be.

A kisfilmek

Fotó: NIKE

Hirdetés