Hirdetés
Archivum

Megint villogott a Connecticut:

:

Hirdetés

Hiába a teljesen átalakult keret, a Connecticut továbbra is megállíthatatlan az amerikai egyetemi bajnokság elõszezonjában. A címvédõ a második elõkészületi mérkõzésén az Indiana University-t verte 100-41 arányban.

A november 14-én esedékes bajnoki rajt elõtt utolsó felkészülési mérkõzését vívta magyar idõ szerint csütörtökön a kora reggeli órákban a UConn. Geno Auriemma hölgykoszorújára a jóval szerényebb célokért küzdõ Indiana University-t várt. A találkozó hamar eldõlt, 10-0-s rohammal indítottak a hazaiak, de ami még ennél is árulkodóbb adat, hogy ez elsõ 11 rádobása sikeres volt a Connecticutnak. A vendégek ilyen sokkoló kezdés után már nem tudták összekapni magukat. Az elsõ félidõ hajrájára 51-10-re mentek el Maya Moore-ék.
 

Az elsõ játékrészben 74%-os pontossággal céloztak Auriemma tanítványai, miközben az Indiana játékosai 24 kísérletükbõl csak 5-öt értékesítettek. A lepattanó harcban is hatalmas volt az eltérés az alakulatok között, ezt 24-7 arányban nyerték a hazaiak.

A második félidõben sem sokat változott a játék képe. A 7745 nézõt maradéktalanul kiszolgálták a connecticuti lányok, miközben az aktuális ellenfelüknek már arra sem maradt ereje, hogy szépítsen valamit az eredményen. A vége 100-41 lett. A gyõztes csapatból minden nevezett játékos pályára lépett, a legeredményesebbnek Samarie Walker bizonyult 22 pontjával és 15 lepattanójával.

Az egyetemi bajnokság alapszakaszát november 14-én kezdi meg a UConn, amikor hazai pályán a Holy Cross együttesét fogadják. A várhatóan telt házas összecsapás elõtt ünnepélyesen felvonják a bajnoki zászlót is.

Eredmény


UConn Huskies – Indiana University 100-41 (51-14)


Statisztika

Hirdetés