Hirdetés
Archivum

Mégis lehet Európai Szuperkupa:

:

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Bourges a FIBA ésszerûtlen javaslatát elutasította az Európai Szuperkupa négyes tornájának megrendezésére, ami emiatt ismét elmaradhat. Most úgy néz ki, hogy októberben mégis lesz Európai Szuperkupa, igaz nem egy torna keretében, hanem csak egy mérkõzésre kerül sor.

A La Voix Du Nord címû francia lap számolt be arról, hogy hétfõn a FIBA nemzetközi sorozatainak sorsolása alkalmával megállapodtak az érintett felek az Európai Szuperkupáról. Október 21-én 20 óra 30 perctõl Lille városában az Európa Kupa második helyezettje a Villeneuve d’Ascq gárdája látja vendégül az Euroliga gyõztesét az UMMC Jekatyerinburgot.

Természetesen nem a legideálisabb megoldás született, hiszen az Európai Szuperkupának igazi presztízst az adna, ha ezek a botrányok elkerülnék a sportágat és stabil versenykiírás alapján évrõl évre a két nemzetközi kupasorozat gyõztesét látnánk összecsapni. Ettõl függetlenül legalább lesz egy mérkõzés és ezzel egy újabb kínos fiaskótól menekült meg a nemzetközi szövetség európai tagozata.
 

Hirdetés