Hirdetés
Archivum

Megismétlõdik a 2009-es EuroLiga döntõ:

:

Hirdetés

Nem szakadt meg a spanyol sorminta. A Valencia az idei szezonban továbbra sem tudja legyõzni nagy riválisát és így EuroLiga döntõt sem játszhat. A Salamanca az elõdöntõ második félidejében védekezésben és támadásban is tudott újítani és összességében magabiztosan húzta be a gyõzelmet.

Úgy léptek pályára a csapatok a 2011-es EuroLiga elõdöntõ spanyol ágán, hogy a Valencia egyszer sem tudta legyõzni idén a Salamancát. Natalia Hejkova vezetésével a tavalyi döntõsnél nagyon fogadkoztak, hogy az EuroLiga elõdöntõjében visszavágnak, de ez elmaradt.

Már az elsõ percek sem a Valencia számításai szerint alakultak, gyorsan ellépett 7 ponttal a Salamanca. A folytatásban azonban hamar rendezte sorait Natali Hejkova együttese és 2-9 után egy nagy futással 14-11-re átvették a vezetést. Az elsõ negyed hajrájában Erika De Souza büntetõjével és Montañana duplájával zárkózott fel a Salamanca. Végül 15-14-re vezetett 10 perc után a Valencia.

A második negyedben nem sokat változott a játék képe. Már az elsõ elõdöntõn a Szpartak Moszkva és a Jekatyerinburg között is feltûnõ volt, hogy nemcsak az acélos védekezés miatt láthat kevés pontot a publikum, hanem ehhez kellett az a rengeteg hiba amit a két csapat vétett az összecsapáson. Itt is ez volt a helyzet, egymás hibáiból éltek az együttesek, de abból köszönték szépen jól megvoltak. Ebben a negyedben egyszer vezetett 3 ponttal a Valencia és egyszer ment 3 ponttal a Salamanca. Ennél nagyobb különbség egyik irányba sem alakult ki. A szünetben 29-28-nál a tavalyi döntõs járt elõrébb.

A harmadik negyedre egyértelmûen újítaniuk kellett a csapatoknak, ez azonban csak az egyik félnek sikerült, méghozzá a Salamancának. 39-36-ra még vezetett a Valencia, ekkor azonban nagyot fordult a világ. Lucas Mondelo együttesének egyre javuló védekezése ellen szinte megbénult támadásban a Hejkova-csapat. A palánk alatt Erika De Souza és Sancho Lyttle fölénye egyre jobban kidomborodott, fõleg úgy, hogy Brunson szemmel láthatóan nagyon szenvedett a pályán, a vádliját ápolni is kellett. A védekezésben parádézó De Mondt triplája és Alba Torrens bravúros utolsó másodperces duplája után három negyed után 39-46 állt az eredményjelzõn.

A negyedik negyedben, hasonlóan az elsõ elõdöntõhöz, a hátrányban lévõ csapatnak esélye sem volt a fordításra. 42-46-nál még látótávolságba került a Valencia, de igazából a gyõzelmük nem volt benne a pakliban. Katie Douglas ugyan dobott 15 pontot, de a negyedik periódusban szinte dobóhelyzetig alig engedték. A szintén 15 pontos Brunson csak vergõdött a palánk alatt, a végül 9 pontig jutó Vesela pedig mintha a pályán sem lett volna. A másik oldalon ellenben minden bejött. A 12 pontos Torrens és a dupla-duplát (17 pont, 11 lepattanó) elérõ Lyttle vezetésével 10 pont felett állandósult a differencia, a vége pedig 49-61 lett.


Eredmény

Ros Casares Valencia – Halcon Avenida Salamanca 49–61 (15–14, 14–14, 10–18, 10–15)


Statisztika

Hirdetés