Hirdetés
Európa

Megjelent a FIBA erősorrend az Eb-selejtezők után – 13. válogatottunk:

:

Hirdetés

A nemzetközi szövetség felületein megjelent a novemberi Eb-selejtezők lezárásaként a sorozat idei második erősorrendje. A magyar válogatottat a 13. helyre rangsorolták a 33-as mezőnyben.

Ahogy azt a saját kis összefoglalónkban is kiemeltük, jelen pillanatban még van hat együttes, amelyik mindössze egy mérkőzést játszott a sorozatban, így viszonylag kicsi a minta. A válogatottunkat a 13. helyen rangsorolták. Kiemelve, hogy a magyar csapat a saját szempontjából a “katasztrófát elkerülte” és “lehetett volna rosszabb is” ennek a novemberi válogatott ablaknak a végkicsengése. Méltatják csapatunkat a “trükkös Szlovákia elleni derbin” mutatott teljesítményért, ahol nagy győzelemmel adott választ együttesünk.

A csoportellenfeleink közül Hollandia a 14, míg Szlovákia a 21. a helyen került rangsorolásra. Az erősorrendet Belgium vezeti Szlovénia és Szerbia előtt. A svédek a 4. helyre léptek előre és az oroszok visszacsúsztak ötödiknek. Horvátország három helyet javítva a 6. pozícióba lépett fel, míg a fehéroroszok mutatták be a legnagyobb ugrást tíz helyet előrelépve a hetedikek.

A teljes összeállítás ITT olvasható

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés