Hirdetés
Archivum

Megjelent a PEAC-PÉCS új hivatalos szurkolói himnusza:

:

Hirdetés

Elérhetõ a PEAC-Pécs új szurkolói himnusza, amit a Pí Therapy nevû pécsi banda jegyez. A klub és a zenekar errõl állított össze egy sajtóközleményt, mely az alábbiakban olvasható.

Forrás: PEAC-Pécs Sajtóközlemény


Forrás: PEAC-Pécs Sajtóközlemény

2019. március 24-e vasárnap óta elérhetõ a PEAC-PÉCS Nõi Kosárlabda Klub új szurkolói himnusza, amit a Pí Therapy nevû pécsi banda jegyez. A srácok 2018 szeptemberében kapták a felkérést, aminek eredményeként most meg is jelent az új dal, melyhez hamarosan a klipet is megnézhetjük.

Az új induló létrehozásakor az elsõ pillanattól az volt a szándék, hogy egy olyan szám szülessen, ami önmagában is megállja a helyét. Egyszóval mûködjön a dal a Sportcsarnokon kívül is.

A Pí Therapy 2015 õsze óta létezik és színesíti Pécs zenei életét. Az ellentétes érzésekre, zenei múltra és háttérre is építõ zenekar sikeresen szerepelt már több megmérettetésen is. A duóként megalapuló együttes a Zenélõ Egyetemen ismerkedett össze a jelenlegi felállást alkotó zenészekkel, emiatt mostanában basszus-dob alappal, és helyenként szájharmonikával lépnek fel. (rap: Végh Balázs, gitár, ének: Kollarics Attila, dob: Budai Kornél, basszusgitár: Tóth Krisztián, szájharmonika: Kemény Viktor). A dalszerzés mint terápia viszont továbbra is a legfontosabb mozgatórugó.

Erre a projektre az eredeti duóval együtt Kovács Patrick Ferenc énekes-gitárost kérték fel. Tóth Krisztián basszusgitáros szintén alkotóként, Milei Bálint, a keményebb rock felõl érkezõ dobos pedig vendégzenészként szerepel a felvételen. A PEAC-PÉCS szurkolói indulója megírásakor tehát még több féle stílus találkozott a próbateremben, amibõl csak valami formabontó dolog sülhetett ki. Egy olyan dal, ami a sportolók és a pécsiek mellett mindenkinek adhat egy pici plusz löketet a mindennapi hajszához.

Az új himnusz minden hazai meccsen felzendül majd, így biztosan sokak számára válik hamarosan kedvenccé. Az elkészült számhoz hamarosan érkezik a klip is, melyet a korábbi videójukhoz hasonlóan most is Püsök Péter rendezett.

A dal az alábbi linken meghallgatható:
https://pitherapy.lnk.to/feketefeher

A zenekar eddigi története számokban:
2015. szept.: Ahogy én
2016. okt-dec.: I. Soundcheck Országos Zenei Tehetségkutató II. helyezés
2016. okt.: Pannon Unifest – különdíj
2017. szept.: PTE650 jubileumi Halott Pénz koncert, elõzenekari felkérés
2018. ápr.: József Attila Versdalfeszt – különdíj
2018. jún.: I. Láncolat Verszene Fesztivál III. helyezés
2018. júl.: Ha Pécsen jártok – elsõ videoklip Püsök Péter rendezésében
2018. szept.: Rektori kitüntetés az egyetemi kultúráért
2019.02.08.: A Fekete Fehér címû PEAC-PÉCS szurkolói dal bemutatása a Lauber Dezsõ Sportcsarnokban

Hirdetés