Hirdetés
Európa

Megjelent az első FIBA erőssorend az Euroliga rajt előtt:

:

Hirdetés

A FIBA szakírói összeállították a női kosárlabda Euroliga csoportkör szerdán kezdődő első fordulója előtt a hagyományos erősorrendet. A Sopron Basket csapatát a középmezőnybe rangsorolták indításként.

Fotó: FIBA.Basketball

Az első fordulót megelőzően FIBA munkatársai a Sopron Basket csapatát a 11. helyre rangsorolták a 16 csapatos mezőnyben. A magyar bajnok helyzetét a 12. pozícióba tett TTT Rigához hasonlították. Mindkét csapattól a statisztikai mutatók szerinti három leghatékonyabb játékos távozott. A mieink esetében ez Yvonne Turner, Amanda Zahui és Candice Dupree triója. Említik Roberto Iniguez távozását. A FIBA munkatársai a hazai dominancai megtartását valószínűsítik. A nemzetközi versenyképességhez Jelena Brooks csúcsformájára van szükség véleményük szerint, illetve kérdésként teszik fel, hogy Briann January elbírhatja-e a terhet.

Az erőssorrend első helyére az UMMC Jekatyerinburg került, akik az elmúlt évad végjátékához képest Allie Quigley, Jonquel Jones és – felépülése után – Alba Torrens segítségére is számíthatnak. A szakírók szerint ehhez senki nem nőhet fel a mezőnyből. Kisebb meglepetésre a második helyre került a francia bajnok Lyon, ahol Julie Allemand és Marine Johannes hátvéd-párosát emelik ki. Lapunk csapatbemutató rovatához hasonlóan méltatják a klubtulajdonos Tony Parker elköteleződését a projekt mellett. Az USK Praha került a harmadik helyre, ahol kiemelik, hogy a tavalyi bronzérmes kerete alig változott (Cristina Ouvina és Brionna Jones érkezett), illetve Natalia Hejkova személye mindig garancia a sikerre.

A negyedik a Fenerbahce, az ötödik a Roberto Iniguez nevével fémjelzett Dinamo Kurszk. A hatodik pedig az Yvonne Turner-t is foglalkoztató Nagyezsda Orenburg.

Hirdetés