Hirdetés
Archivum

Megjósolhatatlan az Oregon-Baylor csata végkimenetele:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra hajnali 1 órától Tampában az NCAA Divíziós I-es Nõi Kosárlabda Bajnokságában a Final Four elsõ elõdöntõje alkalmával a Baylor és az Oregon méri össze az erejét. Két teljesen ellentétes stílusú gárda találkozik, megjósolhatatlanok az erõviszonyok.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

A Baylor a negyedik Final Four részvételére készülhet, míg, az Oregon most elõször mutathatja meg magát ezen a porondon. A két szakmai program tétmeccsen mindössze harmadik alkalommal találkozik a fennállásuk során.

A Baylor december 15. óta nem veszített mérkõzést. A rájátszásban a Final Four-ig vezetõ után átlagban 38 ponttal verték riválisaikat. Az egyik legjobb formába lévõ együttesrõl van szó, melynek nagy fegyvere a palánk alatt Kalani Brown és Lauren Cox kettõse. Õk együtt 28.4 pontot, 16.4 lepattanót és 4.2 gólpasszt átlagolnak. A Baylor idei fejlõdését a karmester Chloe Jackson teljesítménye hozhatta, aki nyáron érkezett az LSU-tól. A 11.4-es pontátlaga mellett szervezettebbé tette a Baylor támadójátékát. Még inkább ki tudják használni a Brown – Cox kettõsben rejlõ lehetõségeket.

Az Oregon a Pac-12 Konferencia döntõjét még elveszítette. A rájátszásban viszont a Portland State, az Indiana, a South Dakota State és a Mississippi State legyõzésével biztosították helyüket a négyes döntõben. A mezõny legjobb tripladobóinak számítanak. Négy játékosuk is 40% felett céloz távolról. Mégis nem ez a tény, hanem Sabrina Ionescu személye tartja õket a címlapokon. A közel 20 pontot átlagoló klasszisuk a teljes karrierjét tekintve a tripla-duplák terén csúcstartó az egyetemi versenyrendszerben. Olyan ösztönös zsenirõl van szó, aki trófeák sorsát döntheti el. Az alfája és omegája a csapata játékának. Mellette Satou Sabally és Ruthy Hebard nevét kell kiemelni. Az Oregon kapcsán minden azon múlik, hogy mennyire tudják diktálni a tempót és milyen mértékben torkollik dobópárbajba az elõdöntõ. Abban ugyanis verhetetlenek ebben a mezõnyben.

Fotó: NCAA

Hirdetés