Hirdetés
Archivum

Megkaphatja a szükséges támogatást az Euroligához a Girona:

:

Hirdetés

Még mindig nem született hivatalos döntés a spanyol bajnok Spar Citylift Girona Euroliga indulásáról. A csapat azonban katalán kormányzati szinten pozitív visszajelzéseket kapott.

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter

A bajnoki cím bravúros megszerzése után a Girona életében az elmúlt hét még a jól megérdemelt ünneplésrõl szólt. A csapat elõbb városi, majd regionális szinten hivatalos köszöntésben részesült. Természetesen a vezetõk között ezeken a színfalak mögött már nagyon komoly egyeztetések zajlottak a jövõrõl. Magas szinten fogadta a csapat küldöttségét a katalán kormányzat. Meritxell Budó a katalán kormányzat miniszterelnökségének vezetõje pedig az Euroliga indulás lehetõségérõl is beszélt.

“Amennyiben szükséges, a klub mellett fogunk állni, hogy segítsük a megfelelõ és nyugodt szereplést az Euroligában.” – a Diari de Girona lap jelentése szerint így fogalmazott igencsak diplomatikusan, de a nyilvánosság elõtt igazi konkrétumok nélkül Meritxell Budó.

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter

Mint ismert a Gironánál nagy dilemmát okoz, hogy belevágjanak-e az Euroliga kalandba. Egy stabil lábakon álló, de nem nagy költségvetéssel dolgozó egyesületrõl van szó. Cayetano Pérez, a klub elnöke már a bajnoki cím megszerzésének másnapján egyértelmûvé tette, hogy nem kívánja veszélyeztetni a csapat jövõjét, hosszú távú mûködését. A megfelelõ háttér megvalósulása esetén indulnak az Euroligában.

A katalán sportvezetõ számításai szerint az Euroligához legalább 10 azonos képességû profit kellene foglalkoztatniuk. Jelen pillanatban pedig mindössze Laia Palau, Rosó Buch, Núria Martínez, Helena Oma és Nadia Colhado rendelkezik szerzõdéssel a következõ évadra.

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter

Hirdetés