Hirdetés
USA

Megkaphatják a teljes bérüket a WNBA játékosok 2020-ra:

:

Hirdetés

Lapunkban is beszámoltunk arról, hogy nem megerősített sajtóhírek szerint a WNBA a 2020-as szezon tömbösített lebonyolítására a béreket és az ellátást tekintve igencsak kedvezőtlen ajánlatot küldött ki a csapatoknak. Úgy néz ki, hogy péntekre jelentős változás állt be.

Az ESPN jelentése szerint csütörtökön késő estig tárgyaltak a WNBA és a játékos-szakszervezet képviselői. Az egyeztetéseken megállapodás született arról, hogy a játékosok a szerződéseiknek megfelelően a bérek 100%-át megkapják a 2020-as évadra. Ezt pénteken írásban is adta a liga vezetése.

A WomensBasketball247 szaklap értésülései szerint ezen felül a floridai Bradentonban az IMG Academy edzőközpontjában lebonyolításra kerülő szezon alapszakasza héthetes lenne. Minden játéknapon három meccset rendeznének és az előzetes híreknek megfelelően két kört játszanának a csapatok, tehát összesen együttesként 22 meccset vívnának.

Az ESPN eközben úgy tudja, hogy teljes rájátszásban állapodtak meg. Ez azt jelenti, hogy a szokott rendnek megfelelően az első és a második kör egymeccses egyenes kieséses rendszerben zajlana. Az elődöntőket és a döntőt pedig az egyik fél harmadik sikeréig vívnák. A szezon októberben érne véget.

A ligában legalább öt évet eltöltő játékosok a WomensBasketball247 szaklap szerint jogosultak lennének plusz egy fő vendéget magukkal vinni a karanténba. Ezen felül pedig a liga garantálta, hogy a szülők a gyermekeiket is vihetik magukkal és számukra szintén biztosítják az ellátást. Az érkezésnél pedig mindenkit tesztelni fognak.

Nagy visszhangot kapott, hogy a WNBA mindössze háromhetes edzőtábort biztosítana. Sajtóhírek szerint ez annyiban módosult, hogy a liga engedélyezné: a játékosok már júniusban igénybe vehessék a csapatok edzőtermeit az új évadra történő felkészülés jegyében. A szezon a tervek szerint július 24-én indulna.

Az ESPN úgy tudja, hogy a játékosok és a csapatok képviselői már szombaton szavazhatnak a tervekről és hétfőn a hivatalos bejelentésre is sor kerülhet.

Fotó: WNBA

 

Hirdetés