Hirdetés
Archivum

Megkapta a garantált helyeket a 2020-as olimpiai kosaras tornákra Japán:

:

Hirdetés

A 2020-as Tokiói Olimpia házigazda nemzete, Japán alanyi jogon résztvevõje lehet az olimpiai kosárlabda tornának – errõl a FIBA Végrehajtó Bizottsága döntött szombaton.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Kosárlabdában a FIBA azt a gyakorlatot folytatja az olimpiai tornák kapcsán, hogy az ötkarikás játékok házigazdájának alanyi jogon történõ részvételét a legfelsõ döntéshozó szerv, a Board jóváhagyásához köti. Ez általában jelképes, hiszen nem érdeke a nemzetközi szövetségnek, hogy – adott esetben – a rendezõ nélkül bonyolítsák le a tornát. A japán szurkolóknak sem kell aggódniuk, hiszen a FIBA közleménye szerint a nemzeti szövetségük minden szakmai vállalását teljesítette és ezzel alkalmasnak ítélték õket az automatikus kvalifikációra.

A nagypályás és a 3×3-as tornának is alanyi jogon résztvevõ lehet Japán. A pályán elért eredményekben, szakmai munkában felmutatott fejlõdés mellett a japán szövetség a férfi profi ligájuk kapcsán tett vállalásokat. Emellett nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a 2023-as férfi Világbajnokság társ-házigazdái lesznek, ami szintén egy komoly elkötelezõdés a FIBA felé.

Hirdetés