Hirdetés
Magyarország

Megkezdi a párharcot a 3. helyért az NKA Universitas PEAC:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

A legutolsó szakaszához érkezett a rájátszás, mely során az NKA Universitas PEAC csapata 2015 tavasza után újra a bronzéremért küzdhet – olvasható a peacpecs.hu oldalán.

Április 15., péntek
18:00 NKA Universitas PEAC – DVTK
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás Ferenc, Györfy Rúben (Fekete László)

Csirke Ferenc együttese túl van a Szekszárd elleni elődöntő küzdelmein, mely során Pécsett egy emlékezetes és fantasztikus hangulatú mérkőzésen legyőzték a tolnaiakat – tudtak élni a megszokott hazai környezet által nyújtott előnyökkel.

Szép győzelem volt, egy olyan amilyet sokáig lehet emlegetni. Viszont, ez egy két győzelemig tartó párharc volt, amelyet elbuktunk. Jó elmondani, hogy a bajnokságban kétszer is le tudtunk győzni egy euroligás csapatot, főleg az első, szekszárdi súlyos vereséget követően az elődöntőben. A pécsi meccsre változtattunk egy-két dolgon, és a lányok ezt fantasztikusan reagálták le. Sajnos a harmadikra elfogytunk fizikálisan, kijött az, hogy több játékosunk ebben a fázisban már csak a mérkőzésen kosárlabdázik, a többi napot rehabilitációval töltik. Nem történt meglepetés a párharc során, a hazai pályát kihasználó csapat jutott a döntőbe.

– tekintett vissza Csirke Ferenc, az NKA Universitas PEAC vezetőedzője.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

A Pécs ezúttal a bronzéremért szállhat harcba péntektől a DVTK ellen. Csirke Ferenc tanítványai a miskolciakat utoljára ősszel egy emlékezetes mérkőzésen, hosszabbításban, 84-78-ra győzték le Pécsett az alapszakaszban. Január elején, Miskolcon húsz percen át szintén ők domináltak, ám a folytatásban fordítani tudott a piros-fehér gárda. Végül 75-68 arányban a diósgyőriek nyerték a mérkőzést. A szezon során több változás is történt a DVTK csapatánál, edző- és játékos fronton is. Ez annyit tesz, hogy a két bajnokin túl a mostani bronzcsatában is más felállásban száll szembe a Péccsel Völgyi Péter együttese. A Miskolc számára talán az egyik legnagyobb érvágás Snezana Bogicevic kiesése volt. A szerb bedobó még október végén szenvedett súlyos sérülést egy Európa Kupa mérkőzésen. Az anyai örömök előtt álló Medgyessy Dóra helyett jelenleg Leslie Vorpahl irányítja a csapatot, a csuklósérüléssel küszködő Keyona Hayes-t pedig Jessica Kuster váltotta. A korábban egy évig a PEAC-nál is kosárlabdázó fantasztikus tudású és kvalitású játékos február végén igazolt a borsodiakhoz

Az idényt még Földi Attilával kezdték a piros-fehérek. Menet közben azonban Völgyi Péter vette át a csapatot, mely a keze alatt nagyon szépen összeállt a szezon második felére. A hazai rendezésű Magyar Kupa döntőben hosszabbításban, 78-75-re győzték le a Sopron Basket együttesét, illetve az elődöntőben is három meccsre kényszerítették Gáspár Dávid együttesét.

A Sopron Basket azóta felért Európa trónjára, múlt hétvégén Isztambulban nyertek Euroligát Fegyverneky Zsófiék. Ennek a hatalmas sikernek az árnyékában kezdődnek meg a hét második felében a bajnoki éremcsaták.

Először is szeretném nagy gratulációmat kifejezni a Sopronnak az Euroliga győzelem miatt!

Ha egy mondattal kell jellemeznem a DVTK-t akkor azt mondom, hogy ők az a csapat, amely idén kétszer legyőzte az Euroliga győztes Sopront. Ez azt gondolom, mindent elmond az erejükről. Megmondom őszintén, a szekszárdi mérkőzéseken egészségügyileg is szétestünk, Szücs Rékát erre a szezonra végleg elveszítettük, mellette négy másik játékosom sérült, de nagyon remélem, hogy pénteken mindenki tud játszani. Az első mérkőzést csak a szívünkkel, a szuper szurkolótáborunk segítségével, és mivel úgy is húsvét lesz, talán a vatikáni védekezéssel kell, hogy megnyerjük.

– fogalmazott Csirke Ferenc vezetőedző.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés