Hirdetés
Magyarország

Megkezdi bajnoki negyeddöntőjét az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Csütörtökön az Atomerőmű KSC Szekszárd is megkezdi a bajnoki negyeddöntőjét. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban a Vasas Akadémia lesz a szekszárdiak ellenfele. Szabó Noémivel, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatójával beszélgettünk a párharc első felvonásának felvezetéseként.

Március 24., csütörtök
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Nyilas István, Kovács Nimród János (Páli dr. Kálmán)

Az Atomerőmű KSC Szekszárd szombaton zárta a bajnoki alapszakaszt. Az utolsó mérkőzésen Sopronban 88-50-re maradtak alul a szekszárdiak. Mindössze kilenc játékossal, illetve Zseljko Djokics vezetőedző nélkül állt fel a KSC és így nem volt lehetősége szorosabb eredményt kialakítani.

„Azzal, hogy Gereben Lívia és Miklós Melinda mellett Zala Friskovec is hiányzott, nagy csodákra nem lehetett számítani. Nem beszélve Djokics Zseljko vezetőedzőnk hiányáról.” – kezdte visszatekintését Szabó Noémi. „Nagy köszönet Horváth Zsófiának, hogy két héten keresztül így foglalkozott a csapattal. Szívvel, lélekkel óriási munkát tett ebbe az egészbe, de egész szezonban Zseljkót szokták meg a lányok és így nem volt meg az a tűz, ami a vezetőedzőnkkel tapasztalható. Nem azt mondom, hogy lett volna győzelmi esély, mert az irreális ennyi hiányzóval, látva az idei Sopront. Ha náluk mindenki egészséges, akkor olyan mély és minőségi rotációval rendelkeznek, amivel nem hiszem, hogy Magyarországon bárki fel tudja venni a versenyt, sőt akár az Euroliga Final4 megnyerésére is esélyesek. Ettől függetlenül ez a 88-50-es vereség nagy arányú lett. Örültem volna a kevesebb kapott és a több dobott pontnak. Egy-két szép momentumot leszámítva sajnos minden szegmensen alulmaradtunk, de rendkívül szűk volt a rotációnk. Ezen a meccsen szívben, lélekben, akaratban egyedül Studer Ágnes teljesített az elvárható szinten, de még egyszer mondom az elmúlt időszak sérüléseit, terhelését nézve teljesen érhető, ami történt és nem szabad bántani a lányokat.” – hangsúlyozta a KSC szakmai és sportigazgatója.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A Szekszárd már a hatodik mérkőzését vívja márciusban. Ez idő alatt többek között elutazott Sopronba és Pécsre, illetve kétszer megmérkőzött a Galatasaray gárdájával. Az eddigi legnagyobb téttel bíró párharc azonban most jön, hiszen a negyeddöntő eredménye alapjaiban meghatározza majd a szezon összképét, megítélését.

„Én is úgy gondolom, hogy most a legfontosabb rész jön a magyar bajnokságban. Szemléletesen fogalmazva mindent el lehet rontani, amiért az egész szezonban dolgoztunk, de egy nagyon szép eredményt is el lehet érni. Ez semmi máson nem múlik, mint azon, hogy a rájátszás előrehaladtával minél jobban ki tudjunk egészülni. Most nagyon előre szaladtunk, mert egyáltalán nem számítok egyszerű párharcra a lelkes Vasas ellen. Hétfőn visszavette a karmesteri pálcát Zseljko Djokics. Remélem, hogy egységbe tudja formálni a lányokat. Ezen mi klubvezetők is igyekszünk segíteni. Olyan csapatprogramot próbálunk szervezni, ha nem is első meccs előtt, de utána mindenképpen, amivel a hangulatot tudjuk javítani.” – mondta a szekszárdiak szakmai és sportigazgatója.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd negyeddöntőbeli ellenfele a Vasas Akadémia lesz. A két csapat kétszer találkozott idén. Októberben a tolnai megyeszékhelyen 85-69-es hazai siker született. Akkor Zala Friskovec és Cyesha Goree 14-14, Nikolina Milic 13 pontot ért el. A két gárda ezt követően december 29-én mérte össze az erejét Pasaréten és akkor 71-52-re nyert a KSC. A második félidőben mindössze 21 pontot engedélyezett riválisának. Cyesha Goree 16, Miklós Melinda 14 egységig jutott azon az estén.

„Egy nagyon jó szakmai munkát végző fiatal csapatról van szó az ellenfél személyében. Tudjuk, hogy kikre kell odafigyelni és mindent meg fogunk tenni az első mérkőzésen, hogy magabiztosan indítsuk a párharcot. Úgy érzem, hogy továbbra is jobb játékerőt képviselünk, mint a Vasas, de nagyon sok múlik a mentális dolgokon, hogy azokat mennyire tudjuk 4-5 nap alatt rendbe tenni.” – emelte ki Szabó Noémi.

„Fontosnak tartom, hogy újra egy jobb arcunkat tudjuk mutatni, már rögtön a párharc legelején. Gereben Lívia és Zala Friskovec elkezdte az edzéseket. Én bízom benne, hogy akár az első találkozón számíthatunk a játékukra. Miklós Melinda óvatos futásba kezdett, így ő később térhet vissza. Szerencsére több sérülés és betegség nem ért minket. Ez nagyon fontos, mert ilyen helyzetben ez még inkább hátráltatja a csapatot. Ez a pár nap így elegendő idő, hogy visszatérjünk arra az útra, ahol korábban haladtunk. Nem véletlenül végeztünk összességében nagyon magabiztosan a Sopron mögött az alapszakasz második helyén. Erre egyértelműen lehet és kell is építeni.” – összegzett az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés