Hirdetés
Magyarország

Megkezdi idei utolsó párharcát a Győr, a tét az 5. hely:

:

Fotó: Krizsán Csaba / UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés

Kedden 18 órától megkezdődik az UNI-Győr – MÉLY-ÚT és a Vasas Akadémia párharca az ötödik helyért. Iványi Dalmát, a győriek vezetőedzőjét kérdeztük az első mérkőzés előtt a felkészülésről és a várakozásairól.

Április 12., kedd
18:00 UNI Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Csabai-Kaskötő Brigitta, Frányó Péter, Szilágyi Bálint (Forrai Sámuel)

A Győr a TFSE-MTK 2-0-s legyőzésével vívta ki annak a lehetőségét, hogy az 5. helyért harcolhasson. A magabiztos első felvonás után a párharc második mérkőzése a fővárosban 35 percen át szorosan alakult, de végül 77-62-es győri siker születet.

“Valóban tovább volt szoros, mint az első. Örülök, hogy sikerült megnyerni. Ismét a szokásos menetrend jellemzett minket, voltak jó periódusaink, aztán megint visszaengedtük az ellenfelet egy-két buta hibával. Én azt gondolom, hogy ettől függetlenül a kulcspillanatokban a szívünk, a fizikumunk és a fejünk a helyén volt. Így sikerült megnyerni azt a mérkőzést. A negyedik negyedben pedig már dominálni is tudtunk.” – tekintett vissza a továbbjutást érő sikerre Iványi Dalma.

Minden túlzás nélkül a Vasas az 5-8. helyért harcoló mezőny egyik legjobb formát mutató csapata. Január 15. óta hét győzelem mellett mindössze három vereség a mérlege Milos Pavlovic gárdájának.

“Ennek tudatában készülünk.” – erősítette meg Iványi Dalma. “A Vasas szépen összerakott csapat és nagyon motiváltak, mert nekik hatalmas érzelmi töltetet adott a Csata legyőzése és az, hogy ők játszhatnak az ötödik helyért. Fontos, hogy keményen játszunk, agresszívan és végig koncentráltan kosárlabdázva megtörjük az ellenfél fiatalos lendületét.”

Adódik a kérdés, hogy mi a Vasas sikereinek a titka. Egymást követő második évben játszhat az 5. helyért az együttesük.

“Abban látom ennek az okát, hogy az alapokat nagyon szépen csinálják. Keményen védekeznek, agresszívan, az egész mérkőzésen nyomást helyeznek a külső posztokra és emellé szépen dolgoznak csapatként. Kiemelném például a besegítéseiket. A kemény szervett védekezésük mellett támadásban szintén próbálnak gyorsan játszani. Sokat építenek az egy-egy bontásokra. Szépen fegyelmezetten játsszák a játékaikat is. A pályán lévő öt játékosuk közül mindenki veszélyes. A sikerekkel az önbizalmuk is nőtt. Az utolsó pillanatokig küzdenek és nem ismernek elveszett labdát. Feltétel nélkül mindent megtesznek azért, hogy a legjobbat hozzák ki a mérkőzéseikből.” – jellemezte a riválist Iványi Dalma.

Fotó: Krizsán Csaba / UNI-Győr – MÉLY-ÚT

A TFSE-MTK elleni párharcban többen is előléptek támadásban. Az első találkozón öten kétszámjegyű pontot értek el, de a második meccsen is a mezőnyből kiemelkedő Beatrice Mompremier (22 pont, 18 lepattanó) mellett a 19 pontos Dubei Debóra és a 17 egységig jutó Dombai Réka komoly erőt mutatott támadásban.

“Itt a végén nagyon sok múlik a játékosokon, hogy ki mennyire motivált, mennyire tud koncentrálni. Én örülök neki, hogy sikerült több embert megtalálni, aki hozzá tud tenni. Ilyenkor ez a kulcs és csak így működik a csapat. A Vasas ellen is az lesz a döntő, hogy ez a motiváció, teljesítmény, felelősségvállalás legyen meg. Az elejétől az utolsó másodpercig koncentrálni kell és rákényszeríteni az akaratunkat az ellenfelünkre.” – hangsúlyozta Iványi Dalma.

Maximum tíz nap van hátra az idei évadból. Ilyenkor az érzelmi oldal megkerülhetetlen.

“Még mindig nagyon fájó és rányomja a bélyegét a mindennapokra, hogy nem itt szeretnénk lenni, hanem a legjobb négyben. Ez ott van a fejekben, de dolgoznak a lányok és mindent megteszünk, hogy pozitívan, sikerrel fejezzük be a szezont. Már benne van, hogy mindenjárt itt a vége, de próbáljuk a hátralévő időt keményen végigcsinálni.” – összegzett Iványi Dalma.

Menetrend
(A párharc az egyik fél második sikeréig tart.)

Április 12., kedd – 1. mérkőzés 
18:00 UNI Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia

Április 16., szombat – 2. mérkőzés
18:00 Vasas Akadémia – UNI Győr MÉLY-ÚT

Április 20., szerda – 3. mérkőzés (ha szükséges)
18:00 UNI Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia

Fotó: Nagy Gábor / UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés