Hirdetés
Archivum

Megkezdi szereplését a WNIT 64-es fõtábláján a Duquesne:

:

Hirdetés

Csütörtökrõl péntekre virradóra a WNIT (Women’s National Invitation Tournament) 2018-as kiírásának elsõ fordulójában pályára lép a Duquesne. Az ellenfél a legjobb 32 közé jutásért a Miami University csapata lesz.

A Duquesne, Kuttor Enikõvel a soraiban, jó szezont futott: a teljes évadot nézve 23 gyõzelem és 7 vereség volt a mérlegük. Kisebb meglepetésre viszont az Atlantic 10 Konferencia negyeddöntõjében a Saint Louis gárdájával szemben alulmaradtak. A Miami University a Mid-American Konferenciában szerepel, ahol a saját csoportjukban a második helyen zártak. A rájátszásban a Konferencia elõdöntõjében szenvedtek vereséget. A Duquesne gárdájához kapcsolódó hír, hogy eltiltás miatt Dan Burt vezetõedzõ nem irányíthatja a csapatát.

A két gárda összesen négyszer találkozott a szakmai programok történetében. Utoljára 2013 januárjában mérték össze az erejüket, így igazán friss egymás elleni élmény nincs. A Miami University, mely hazai pályán szerepel majd, az idei évre szintet lépett. Konferencia-riválisaik ellen 12 gyõzelmet szereztek. Ez annyi, mint az elõzõ három évben összesen elért sikerük volt.

A WNIT abból a szempontból nagyon hasznos erõfelmérõ, hogy hasonló képességû csapatok ellen lehet pályára lépni. Itt már eredménykényszer nélkül felszabadultan játszhatnak az együttesek. A szakmai stábok sok tekintetben egy kicsit más szemszögbõl közelítve értékes visszajelzéseket kaphatnak. Azok az együttesek pedig, akiknek nagyon kijön a lépés, a legjobb nyolctól kezdve már nagy közönség és kiemelt médiafigyelem mellett mutathatják meg a tudásukat.

A fõtábla

Hirdetés