Hirdetés
Magyarország

Megkezdi szereplését az 5-8. helyért a TFSE-MTK:

:

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

Hirdetés

Szombaton az 5-8. helyért kiírt párharc első mérkőzésén a TFSE-MTK az UNI Győr MÉLY-ÚT otthonában lép pályára. Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Április 2., szombat
17:00 UNI Győr MÉLY-ÚT – TFSE-MTK
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Farkas Gábor, Söjtöry Tamás Ferenc, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

A negyeddöntő párharc második összecsapásán múlt héten szombaton a TFSE-MTK 93-45-re maradt alul a Sopron Basket gárdájával szemben. Ezzel a TFSE – az erőviszonyoknak megfelelően – 0-2-vel veszítette el a negyeddöntőt, de hazai pályán jobb mérkőzést tudott vívni, mint az első felvonás alkalmával.

„Próbáltunk felszabadultan játszani. Idén ez már az ötödik mérkőzésünk volt a Sopron ellen.” – hangsúlyozta Magyar Bianka. „A párharc előtt azt a célt tűztük ki, hogy mindenki játsszon és frissen tartsuk a csapatot. Ezt a második meccsre kiegészítettük a felszabadultsággal és ez abszolút látszódott is. Lendületesebbé vált a támadójátékunk, több jó periódust teljesítettünk, mint az első meccsen és azt gondolom, hogy előre léptünk. Ezzel kihoztuk, amit lehetett. Ahogy beszéltük az első meccs után, nem lenne reális abból az első fordulóból további, messzemenő következtetéseket levonni.”

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

A TFSE-MTK ellenfele az 5-8. helyért az UNI-Győr – MÉLY-ÚT lesz. Motiváltan várja a párharcot a TFSE, mely idén eddig az alapszakasz első hat helyezettje közül a Csatát tudta legyőzni, de szeretne egy újabb bravúrt elérni az élcsapatok ellen.

„A héten keményen dolgoztak a lányok és nagyon motiváltak. Éhesek vagyunk egy bravúrgyőzelemre, de ahhoz, hogy meglepetést tudjunk okozni negyven percen át koncentrálni kell, mint tettük azt a BEAC ellen és betartani a héten gyakorolt elemeket. Szükségünk volt most erre a hétre és hasznosan is tudtuk eltölteni az időt. Felkészültünk a párharcra és megpróbálunk kevesebb hibával játszani, mint legutóbb a Sopron ellen.” – hangsúlyozta a TFSE-MTK vezetőedzője, akit arról is kérdeztünk, hogy mire lesz szükség egy éles párharc kialakításához.

„Egyrészt a fegyelmezettségre, amit az előbb is mondtam. Ismerjük a Győr erősségeit, a palánk alatt dominánsak. Beatrice Mompremier-re külön készítettük a lányokat. Az, hogy milyen játékot mutat, alapjaiban meghatározza a Győr játékának a képét. A lepattanózás mellett az eladott labdáink minimalizálásán és a támadásainkon lesz a hangsúly. A BEAC meccs előtt is mondtam, hogy a győzelemhez a kemény, határozott védekezés természetesen szükséges, de ha nem tudunk pontot dobni, akkor nem lesz esély a győzelemre. Ennek a csiszolásán dolgoztunk a héten, nem szabad statikusnak lenni, futni kell, dinamikus kosárlabdát játszani. Próbáltunk felfrissülni és új elemeket beépíteni. A fizikális, magasságbeli erőfölény az ellenfelünknél van, így nekünk kell több újdonságot előhúzni.” – fogalmazott Magyar Bianka.

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

A TFSE-MTK és a Győr idén kétszer találkozott. Október végén 75-65-re nyert a Győr a Városmajorban, majd január 22-én a győri összecsapáson 82-60-as hazai siker született.

„Ahogy a Sopron elleni negyeddöntőkből, úgy a győri mérkőzés eredményéből sem szabad kiindulni. Olyan szempontból viszont mégis ki kell, hogy azokat a hibákat, amiket akkor elkövettünk, nem szabad megismételni. A Győr az esélyes hazai pályán, de a frissesség, a koncentráció és az, hogy melyik csapat tud megújulni a play-off utolsó két körére, dönthet. Ha azt a motivációt, agresszivitást és a „lehetetlen nem ismerése” állapotot elő tudjuk húzni, mint a BEAC ellen, akkor jó meccseket játszhatunk.” – mondta a TFSE-MTK vezetőedzője.

A Sopron elleni negyeddöntő előtt 10 nap, ezúttal ismét egy teljes hét telt el meccs nélkül. Megkerülhetetlen, hogy a szezon késői szakaszában ilyen hosszú szünetek mellett mennyire lehet éberen tartani a motivációt.

„Azt mondtam a lányoknak, ha úgy fogjuk fel ezt az időszakot, hogy „legyünk túl rajta”, akkor nem fogunk tudni meccset nyerni a play-offban. Nekünk ehhez top formában kell lenni. Mi a hátralévő két párharcért dolgoztunk az egész szezonban. Tudtuk, hogy reálisan ez az 5-8. szakasz a megcélozható. Nincs veszíteni valónk, mindent beleadunk és a végletekig küzdeni fogunk szombaton!” – összegzett Magyar Bianka.

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

Hirdetés