Hirdetés
Archivum

Megkezdõdik a rájátszás Franciaországban:

:

Hirdetés

Szerdán az egyik fél második gyõzelméig tartó negyeddöntõ párharcokkal elrajtol a rájátszás Franciaországban. Már a négy közé jutásért éles csata bontakozhat ki több párosításban is.

Fotó: Twitter.com/basketlfb

Fotó: Twitter.com/basketlfb

A Francia Kupát meggyõzõ teljesítménnyel elhódító Bourges, mely az alapszakaszt is megnyerte, nagy favoritként lép pályára a Nantes ellen. Az alapszakaszban mindkét egymás elleni meccset jelentõs különbséggel nyerte a Bourges, melynek keretében a Marine Johannes, Valeriane Ayayi, Katherine Plouffe trió remek formába lendült tavaszra. Nem csak ennek a negyeddöntõnek, hanem az aranyérem elhódítását tekintve is a Bourges a legnagyobb esélyes Franciaországban.

A Charleville-Mézières szombaton Párizsban ismét nem tudta átlépni saját árnyékát. Sok hibával játszva összességében sima vereséget szenvedtek a Francia Kupa fináléjában. A negyeddöntõben az ellenfelük a szezon elõtt még nagyobb terveket szövögetõ Lattes Montpellier lesz. A Montpellier egy változásokkal teli zaklatott szezont fut. Nem véletlen, hogy mindössze a 7. helyen zártak. A balszerencse sorozatuknak nincsen vége, hiszen a közelmúltban egy edzésen súlyos térdsérülést szenvedett a legjobbjuk Courtney Hurt. Ennek megfelelõen Suzy Batkovic-ra hárul majd a legtöbb feladat a palánk alatt. A Charleville-Mézières Clarissa Dos Santos vezetésével itt kerülhet fölénybe.

A Villeneuve d’Ascq az utolsó négy meccsét elveszítette az alapszakaszban, de a harmadik helyre így is befutottak. Nincsenek jó formában, szintén sérülések is hátráltatják a munkát a klubnál. Nem életbiztosítás számukra a Tarbes elleni párharc. A két csapat legutóbb március 11-én találkozott és akkor hosszabbítás után a Tarbes tudott nyerni. A Villeneuve d’Ascq-nak óriási szüksége lenne arra, hogy támadásban a Gomis, Bremont, Akonga trió mellé többen is felzárkózzanak. Jo Leedham vagy éppen Nevena Jovanovic játékából is nagyon hiányzik a pont.

A Landes és a Lyon párharcában nem lehet meghatározni az erõviszonyokat. Hasonló képességû és szerkezetû gárdák mérik össze az erejüket. Az alapszakaszban az egymás elleni mérleg 1-1, mindkét csapat hozta a hazai meccsét. A Landes nagy hajrát nyitott az alapszakasz végén. Dumerc, Ayim és Casas hármas ponterõs játékával az utolsó öt meccsükbõl négyet megnyertek. Ezzel szerezték meg a negyedik helyet és a pályaelõnyt. A Lyon-nak ugyan március végén-április elején akadt egy kisebb hullámvölgye, de olyan játékosokkal, mint Géraldine Robert vagy Haley Peters eséllyel veszik fel a versenyt a Landes rutinos keretével.

A párosítások
Bourges (1.) – Nantes Rezé (8.)
Charleville-Mézières (2.) – Lattes Montpellier (7.)
Villeneuve d’Ascq (3.) – Tarbes (6.)
Basket Landes (4.) – Lyon (5.)

Hirdetés