Hirdetés
Európa

Megkezdődik a Valencia és a Reyer Venezia az Európa Kupa negyeddöntője:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, múlt héten elkezdődtek az Európa Kupa negyeddöntő párharcai. Az Atomerőmű KSC Szekszárdot 28 ponttal legyőző Galatasaray mellett a Basket Landes és a Mersin került előnybe. Kedden a tavalyi döntő párosítását ismétlő Valencia – Reyer Venezia párharc is elrajtol. A csapatok először Velencében mérkőznek.

A két gárda az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb fináléját vívta tavaly, amikor 82-81-re nyert egy drámai végjáték után a Valencia. Azóta a Valencia a FIBA Európai Szuperkupát is elhódította ősszel. Összességében mégis felemás szezonjuk van, hiszen az Euroliga főtáblájára nem kerültek fel, a bajnokságban négy vereséget gyűjtöttek. Továbbra is inkább a Girona a közvetlen rivális és nem a Salamanca. Tanulságos lenne belelátni abba – az udvarias nyilatkozatokon túl -, hogy ezt a kettősséget miként értékelik a klubnál. Ettől függetlenül Cristina Ouvina, Bec Allen, Marie Gülich, Celeste-Trahan Davis, Queralt Casas vagy éppen Leticia Romero klasszis játékosnak számít, akikkel a legnagyobb célokért lehet küzdeni. Laura Gil kiválása viszont érzékenyen érintheti a csapatot.

A Reyer Venezia az Európa Kupa döntőjének elveszítése után az olasz bajnokságot tavaly megnyerte. Főtáblán volt az Euroligában, ahol egy nagyon hullámzó szezont teljesítettek 5 győzelemmel és 9 vereséggel. Az orosz csapatok kizárását megelőzően hatodik helyről éppen csak odaértek az Európa Kupás folytatásra. A sorsdöntő moszkvai meccsen nagyot játszottak, de egyébként az edzőváltással, a játékoscserékkel tarkított szezonnal nem lehetnek elégedettek. Yvonne Anderson, Astour Ndour és Kayla Thorton klasszisa komoly mozgásteret enged a szakmai stábnak. Ami viszont tavaly sokat hozott, hogy az olasz mag rendre fellépett, az most nagyon, de nagyon hiányzik kulcspillanatokban. Összességében viszont nagy presztízse van ennek a párharcnak és egy négyes döntővel sokat szépíthetnének a szezonjukon, így biztosan nem feltartott kézzel futnak ki a pályára.

Március 15., kedd
19:30 Umana Reyer Venezia – Valencia BC

Hirdetés