Hirdetés
Archivum

Megkezdõdik a WNBA rájátszás – Nyugati fõcsoport:

:

Hirdetés

Parázs csatákat ígér a WNBA magyar idõ szerint csütörtök hajnalban kezdõdõ rájátszása.

A nyugati fõcsoportban az alapszakasz gyõztese a Phoenix a San Antonio csapatával csap össze. Érdekes párharcra van kilátás, hiszen a Diana Taurasi-val, Penny Taylor-ral és Cappie Pondexter-rel kiálló phoenix-i gárda toronymagas esélyesnek számít a párosításban, ám a Becky Hammon vezette San Antonio igazi playoff specialistának számít, egy évvel ezelõtt hasonló szituációban szintén esélyesebb csapatokon átvergõdve nyerte nyugatot és jutott be a nagydöntõbe.

A másik nyugati párharc az alapszakasz harmadik és negyedik helyezettje, a Seattle és a Los Angeles, között kiegyensúlyozottabb csatát ígér. Mindkét gárdát sérülések sújtották. A Los Angeles-iek alig tudták kiheverni Lisa Leslie sérülését és Candace Parker szülési szabadságát, illetve a visszatérése utáni egyhónapos útkeresését. Ennyi idõbe telt, amíg újra vissza nem talált régi formájához a csodaszép center. Ezzel szemben a Seattle nyugodtan kezdte az évadot, belefért, hogy kizsigerelt sztárjaik, Bird és Jackson, pihenjek egy kicsit, hiszen a kötelezõ gyõzelmeket így is szállították. Ennek ellenére a szezon végére Sue Bird, Lauren Jackson és Swin Cash is kénytelen volt kihagyni néhány meccset, ami négy vereséghez és a csapategység megtöréséhez vezetett.

Nyugaton a papírforma a csapatok állapotát tekintve könnyed phoenix-i sikert ígér. A papírforma azonban azért van, hogy boruljon…

Hirdetés