Hirdetés
USA

Megkezdődik az amerikai válogatott egyetemi túrája:

:

Hirdetés

November 2-án a Stanford ellen lejátssza őszi egyetemi túrájának első mérkőzését a 2020-as Tokiói Olimpiára készülő amerikai válogatott.

Mint ismert az Egyesült Államok válogatottja a 2020-as Tokiói Olimpiáig hátralévő időszakban rendszeres összetartásokon vesz részt Dawn Staley szövetségi kapitány irányítása mellett. November 2-án a Stanford University, 4-én az Oregon State University, 7-én a Texas A&M University, majd zárásul november 9-én a University of Oregon együttese ellen lépnek pályára az őszi egyetemi túrájuk keretében. Ezen új szakmai szemlélet jegyében USA részt vett szeptember végén az Amerika-bajnokságon és bár már rendelkeznek kvótával, de tét nélkül az Olimpiai Selejtezőn is el kell indulniuk. Ennek megfelelően november 10. és 18. között Argentínában szerepelnek majd.

“Minden szerepelőnek, az NCAA-nek, az USA Basketball-nak és mindenkinek, aki a háttérben keményen dolgozott ezért, szeretnék köszönetet mondani, hogy megvalósulhatott ez az egyetemi mérkőzés-sorozat. Amikor korábban tartott válogatottunk egyetemi túrát, akkor az utána következő olimpián mindig aranyérmet nyertünk. Szeretnénk folytatni ezt a történelmi sormintát. Emellett lehetőségünk nyílik megmutatni a válogatottat az egyetemi kosárlabda közönsége számára, mely elérésben, nézőszámban talán most van a csúcson. Ez további terjeszkedési lehetőséget jelent a sportág számára. Izgatott vagyok.” – nyilatkozta Dawn Staley.

Fotó: USA.Basketball

Az USA Basketball nyolc játékossal kötött szerződést, akik vállalták, hogy ezen összetartások alkalmával – ha nem hátráltatja őket sérülés – a szakmai stáb rendelkezésére állnak. Ők Sue Bird (Seattle Storm/Connecticut), Elena Delle Donne (Washington Mystics/Delaware), Skylar Diggins-Smith (Dallas Wings/Notre Dame), Sylvia Fowles (Minnesota Lynx/LSU), Chelsea Gray (Los Angeles Sparks/Duke), Nneka Ogwumike (Los Angeles Sparks/Stanford), Diana Taurasi (Phoenix Mercury/Connecticut) és A’ja Wilson (Las Vegas Aces/South Carolina).

Az őszi mérkőzéseken Elena Delle Donne biztosan nem vehet részt. A helyére ugrik be a Dallas Wings-től Allisha Gray. Csatlakozik még a fenti játékosok mellé Seimone Augustus (Minnesota Lynx/LSU), Layshia Clarendon (Connecticut Sun/California), Napheesa Collier (Minnesota Lynx/Connecticut) és Kelsey Plum (Las Vegas Aces/Washington). Az már a felek előzetes megállapodása alapján tudható, hogy az egyetemi mérkőzések közül Chelsea Gray a Stanford elleni találkozót hagyja ki, míg Kelsey Plum az első két összecsapáson nem lép pályára.

Hirdetés